Varhaiskasvatuksen digitaaliset portfoliot

Mikä on digitaalinen portfolio?

Digitaasella portfoliolla (tai digitaalisella "kasvun kansiolla") tarkoitetaan lapsen henkilökohtaista, käyttäjätunnuksella ja salasanalla suojattua sähköistä kansiota. Portfolioon lapsi voi tallentaa itselleen tärkeitä kokemuksia kuvina, videoina ja teksteinä päiväkodin henkilökunnan ja omien vanhempiensa kanssa. 

Infovideo vanhemmille (2min 40s) | Infokirje vanhemmille

Digitaalinen portfolio tehdään Peda.net-verkkopalvelussa

Peda.net on jyväskylän yliopiston kehittämä ja ylläpitämä palvelu oppilaitosten sekä yksittäisten opettajien ja oppilaiden käyttöön. Palvelua voivat käyttää myös yhdistykset, yritykset sekä yksityishenkilöt. 

Enemmän tietoa Peda.net-palvelusta sekä siitä, miten palvelua käytetään Kirkkonummen varhaiskasvatuksessa, löydät palvelunkuvauksesta.

Miten aloitan portfolion käyttöönoton?

  1. Saat päiväkodista lupalomakkeen. Tutustu lomakkeeseen, täytä se ja palauta päiväkodin henkilökunnalle. 

  2. Luo itsellesi Peda.net-käyttäjätunnus. Apua tunnusten luomiseen voi pyytää päiväkodin henkilökunnalta. Käyttäjätunnusten luomisesta on myös olemassa ohje

  3. Kun saat päiväkodista "liittymisavaimen", mene lapsesi päiväkodin Peda.net-sivulle. Varmista sivun oikeasta yläreunasta että olet kirjautunut sisään. Klikkaa lapsesi ryhmän sivua ja kirjoita päiväkodista saamasi liittymisavain tekstikenttään. (suomenkieliset päiväkodit, ruotsinkieliset päiväkodit, perhepäivähoito).

    Vinkki: Tallenna päiväkodin etusivu itsellesi painamalla sivun tähti-kuvaketta. Kun olet tehnyt tämän, löydät oikopolut tallentamillesi sivuilla suoraan omalta profiilisivultasi (Ohje sivujen tallentamisesta)

  4. Kun lapsesi päiväkotiryhmän henkilökunta huomaa sinun liittyneen ryhmän sivuille, he antavat sinulle pääsyoikeuden lapsesi portfolioon. 

Peda.net tietosuojaseloste (Kirkkonummen varhaiskasvatuksen sivut)

Tietosuojailmoitus Peda.net OmaTilan käyttäjälle