Ragvaldsin museoalue

Ragvaldsin museoalue on perinteinen maatila pihapiireineen vanhan kuninkaantien reitin varrella. Ensimmäiset tiedot Ragvaldsista ovat 1540-luvulta Kustaa Vaasan maakirjoissa. Viimeinen yksityinen omistaja oli Bertil Malmström (1900-1982). Hänen kuoltuaan tilakeskuksen alueesta muodostettiin kunnallinen museo.

Perusnäyttelyiden lisäksi alueella voi tutustua perinnemaisemaan, luontopolkuun ja kasvitarhaan. Renkituvassa järjestetään yleisötilaisuuksia kaiken ikäisille yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

• Ragvaldsin päärakennuksessa on tilan aitoa vanhaa esineistöä.
  • Eliasvillanissa tien pohjoispuolella on näyttely Porkkalan vuokrakaudesta 1944-56.
  • Ragvadsin perinnemaisemassa on ketoa, metsää, pihamaat ja kasvitarha.
  • Ragvaldsin luontopolku lähtee viljamakasiinin nurkalta.
  • Renkituvassa on monenlaista toimintaa eri vuodenaikoina.
  • Navetan ikkunoista voit koska tahansa kurkkia Neuvostoliiton sotilastukikohdan aikaisia maalauksia.

Avoinna:
Päärakennus ja Porkkalan vuokrakauden näyttely ovat auki kesälauantaisin klo 11 - 15 (ei juhannuksena), muulloin sopimuksen mukaan.

Pääsymaksu:
Ragvaldsin museon pääsymaksu on aikuisilta 2 € ja pääsymaksun hintaan kuuluu näyttelyn opastus.

Yhteystiedot:
Ragvaldsin museo