Portfolion käyttöönottaminen

 1. Saat päiväkodista Peda.net-lupalomakkeen. Tutustu lomakkeeseen, täytä se ja palauta päiväkodin henkilökunnalle.
 2. Päiväkodin henkilökunta luo lapsellesi oman portfoliosivun ryhmän suljetuille Peda.net-sivuille. Portfoliotyöskentely voi alkaa. 
 3. Rekisteröi itsellesi oma Peda.net-tunnus ilmaiseksi osoitteessa www.peda.net.
 4. Kun sinulla on oma tunnus ja olet saanut päiväkodista salasanan ("liittymisavaimen"), voit liittyä lapsesi päiväkotiryhmän Peda.net-sivulle. 
 5. Kun olet liittynyt ryhmän sivulle, saat pääsyn kaikille ryhmän lasten huoltajille tarkoitetuilla sivuille. Lapsesi portfoliosivu tulee näkyviin ryhmän sivuille kuitenkin vasta sen jälkeen, kun päiväkodin henkilökunta on erikseen lisännyt tunnuksesi portfolion ylläpitäjäksi. 

Täytä ja palauta päiväkotiin Peda.net-lupalomake

Lupalomakkeella ilmoitat, saako lastasi tai hänen tekemiään töitä esittäviä kuvia ja videoita tallentaa: 

 • lapsen omaan portfolioon (esim. lapsen valitsemat kuvat päiväkodin retkiltä, lapsen leikeistä ja muusta toiminnasta päiväkodin arjessa)
 • toisen lapsen portfolioon (esim. kuvat lasten yhteisistä leikeistä tai muusta yhteisestä toiminnasta)
 • ryhmän peda.net-sivuille (saako lapsi näkyvä kuvissa ja videoissa, joita tallennetan ryhmän lasten huoltajille rajatuille yhteisille sivuille)

Jos vastaat lupalomakkeen kysymyksiin kieltävästi, lapsellesi ei siinä tapauksessa luoda digitaalista portfoliota Peda.net-palveluun. 

Rekisteröi itsellesi Peda.net-tunnus

Voit rekisteröidä itsellesi ilmaisen henkilökohtaisen Peda.net-tunnuksen osoitteessa www.peda.net. Tunnuksen rekisteröimiseen tarvitset vain oman toimivan sähköpostiosoitteen. Kysy tarvittaessa apua tunnuksen rekisteröimiseen päiväkodin henkilökunnalta. 

Ohjeet (2019)

Tunnuksen avulla huoltajat: 

 • saavat käyttöönsä ilmaisen OmaTila-palvelun. Lue lisää OmaTilasta Peda.netin verkkosivuilla. 
 • voivat hankkia käyttöoikeuden lapsen päiväkotiryhmän suljetuille Peda.net-sivuille. 
 • voidaan lisätä lapsen henkilökohtaisen portfoliosivun ylläpitäjiksi. 
 • pystyvät varhaiskasvatuksen asiakkuuden päättyessä siirtämään lapsen koko portfolion tunnuksensa OmaTilaan. 

Tutustu Peda.net-palvelun käyttölupaan alle 13-vuotiaille. 

Tutustu Peda.net palvelun tietosuojaan ja yksityisyyteen. 

Otathan tunnusta rekisteröidessäsi huomioon seuraavat asiat: 

 • Voit rekisteröidä tunnuksen joko omalla tai lapsesi nimellä (OmaTila-palvelu on ikärajaton)
 • Jos sinulla on useita päiväkoti-ikäisiä lapsia, suosittelemme rekisteröimään tunnuksen omalla nimelläsi, jolloin pääset samalla tunnuksella kaikkien lastesi portfoliosivuille. 
 • Jos et ole tunnistettavissa käyttäjätunnuksesi tai Peda.nettiin antamiesi nimitietojen perusteella, muista ilmoittaa siitä päiväkodin henkilökunnalle. 

Hanki tunnuksellesi käyttöoikeus päiväkotiryhmän sivuille "liittymisavaimella"

Kun sinulla on Peda.net-tunnus ja olet saanut päiväkodista ryhmän liittymisavaimen, toimi seuraavalla tavalla: 

 1. Siirry lapsesi päiväkodin Peda.net-sivulle. 
 2. Jos et ole vielä kirjautunut Peda.nettiin, tee se viimeistään päiväkodin etusivulla. Jos et ole kirjautunut, näet oikeassa yläkulmassa profiilikuvan sijasta tekstin "Sisäänkirjautuminen".
 3. Avaa valikosta lapsesi ryhmän sivu. Vihreällä lukolla merkityn sivun avaamiseen tarvitset päiväkodista saamasi liittymisavaimen. Jos käytät älypuhelinta tai muuta vastaavaa pienikokoista ruutua, sinun täytyy erikseen avata valikko painamalla vasemman yläkulman kuvakettaRuutukaappaus Peda.net sivusta, johon on merkitty vasemmassa yläkulmassa oleva valikko-painike.
 4. Kirjoita liittymisavain tekstikenttään ja paina "Liity sivulle"-painiketta. Jos liittymisavain on oikea, sivun käyttöoikeus tallentuu tunnuksellesi ja pääset ryhmän sivuille jatkossa suoraan, kun saavut sivulle kirjautuneena käyttäjänä. 

Kun olet liittynyt ryhmän sivulle, päiväkodin henkilökunta näkee tunnuksesi ja he voivat lisätä sen lapsesi portfoliosivun ylläpitäjäksi. Jos et olet tunnistettavissa käyttäjätunnuksesi tai Peda.nettiin antamiesi nimitietojen perusteella, muista mainita tästä päiväkodin henkilökunnalle. 

Peda.netin käyttämistä helpottavia toimenpiteitä

Tallenna oikopolku lapsesi päiväkotiryhmän sivuille tunnuksesi OmaTilaan

Voit tilata minkä tahansa Peda.net-sivun linkin OmaTilaasi. Tämä helpottaa huomattavasti esimerkiksi päiväkodin sivuille siirtymistä. 

 1. Siirry sivulle, jonka linkin haluat tallentaa tunnuksesi OmaTilaan (esimerkiksi ryhmän etusivu tai lapsesi portfoliosivu) ja paina sivulla näkyvää tähti-kuvaketta. 
 2. Valitse "Näytä kohde omissa linkeissä" (jos sen sijaan haluat poistaa aikaisemmin tilaamasi linkin, valitse "Älä näytä kohdetta omissa linkeissä")
 3. Paina lopuksi "Tallenna". Löydät linkkipainikkeen tilaamallesi sivulle suoraan OmaTilasta otsikon "Omat linkit" alta. 

Tilaa sähköposti-ilmoitus lapsesi portfolioon tallennettavasta uudesta sisällöstä

Saat sähköpostiisi koosteen portfolioon tallennetuista uusista kuvista ja videoista kerran päivässä. Ennen kuin voit tilata sähköposti-ilmoituksia, sinun täytyy määrittää aktiivinen sähköpostiosoite OmaTilastasi löytyvissä asetuksissa. 

Ohjeet sähköposti-ilmoitusten aktivoimiseksi löydät Peda.netin omilta sivuilta.