Asiakkaalle

Haluatko saada tekstiviestejä vesihuollon ylläpitotöistä?

Omistajan vaihtuminen

Kiinteistön omistajan vaihtuessa tulee tehdä omistajanvaihdosilmoitus vesihuoltolaitokselle. Nykyisen omistajan eli luovuttajan on ilmoitettava kirjallisesti kiinteistön luovutuksesta. Suosittelemme, että nykyinen omistaja ja uusi omistaja lukevat yhdessä vesimittarilukeman, joka ilmoitetaan omistajanvaihdosilmoituksessa. Nykyinen omistaja saa loppulaskun, joka perustuu ilmoitettuun lukemaan. Uuden omistajan laskutus alkaa ilmoitetusta päivämäärästä ja lukemasta. Lähetämme uudelle omistajalle uuden liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi.

Omistajanvaihdoslomake

Tietoa vesihuoltolaskutuksesta

Perus- ja käyttömaksujen laskutus alkaa, kun kiinteistölle asennetaan vesimittari.

Vesihuoltolaskut lähetetään neljä kertaa vuodessa.

Laskutuskaudet ovat:
01.01-31.03.
01.04-30.06.
01.07-30.09.
01.10-31.12
Laskutusajot tehdään laskutuskauden päättymisen jälkeen.

Laskutus perustuu edelliseen mitattuun kulutukseen. Vuosikulutusarvio päivittyy aina, kun asiakas ilmoittaa vesimittarilukeman.
Uusien asiakkaiden kulutusarvio perustuu henkilömäärän mukaiseen arvioon.
Kulutusarvio on 50 m3/henkilö/vuosi. Kulutusarvio päivittyy, kun asiakas ilmoittaa ensimmäisen vesimittarilukeman.

Jos haluatte tasauslaskun, todellisen kulutuksen mukaisesti, teidän tulee ilmoittaa vesimittarilukema viimeistään seuraavana arkipäivänä laskutuskauden päättymisen jälkeen KulutusWebin kautta. Jos lukemaa ei ole ilmoitettu lähetämme arviolaskun.
Lähetämme kerran vuodessa, helmikuussa, vesimittarilukeman ilmoituskortit asiakkaille.
Vesimittarilukeman voi ilmoittaa postittamalla vesimittarilukeman ilmoituskortin tai KulutusWeb -palvelun kautta.
KulutusWeb -palveluun kirjaudutaan kulutuspisteen ja vesimittarin numerolla. Nämä tiedot löytyvät vesihuoltolaskusta.

Veden kulutuksessa tapahtuvista muutoksista kannattaa ilmoittaa KulutusWeb -palvelun kautta tai sähköpostilla osoitteeseen vesimittari@kirkkonummi.fi. Esim. jos talo jää tyhjilleen tai asukasmäärässä tapahtuu muutoksia.

Vesihuoltolasku lähetetään kiinteistön omistajalle, jonka kanssa on tehty liittymis- ja käyttösopimus.
Jos kiinteistön omistaja haluaa siirtää vesihuoltolaskutuksen vuokralaisen nimelle, tulee hänen lähettää kirjallinen suostumus osoitteeseen: vesimittari@kirkkonummi.fi.
Suostumuslomake käyttösopimukselle. (pdf)

Kiinteistön omistajan vaihtuessa tulee täyttää lomake kiinteistön omistajan vaihtumisesta

Kirkkonummen Veden maksut

Liittyessäsi vesihuoltoverkostoihin, laskutamme:

liittymismaksun
liitostyömaksun
maatyömaksun ( tiealueella rakennettujen tonttijohtoliittymien rakentamismaksu )
Lisäksi perimme veden käytöstä erilliset perus- ja käyttömaksut.

Vesihuoltolaitoksen taksat ja hinnat

Vesilaskun lukuohje

Palvelumaksut

Liittymis- ja käyttömaksut:

Huom ! Kiinteistön perusmaksut määräytyvät vesimittarin koon mukaan.
Pari- ja omakotitalon perusmaksut perustuvat mittarikokoon: - 19 m³ / h

Palvelumaksuhinnasto