Mittarilukemat, hinnastot ja laskutus

Mittarilukemat

Perus- ja käyttömaksujen laskutus alkaa, kun kiinteistölle asennetaan vesimittari. Mittarilukeman ilmoittamisesta Kirkkonummen Vedelle vastaa asiakas.

Mittarilukema on ilmoitettava vähintään kerran vuodessa. Kirkkonummen Vesi postittaa vuosittain helmikuussa asiakkailleen mittarinlukukortin. Ilmoittaminen tapahtuu joko

Mittarilukeman voi ilmoittaa myös useammin, jolloin asiakkaalle kertyy tietoa kiinteistön vedenkulutuksesta ja sen vaihteluista.

Ohje mittarilukemien ilmoittamiseen ja lisätietoa KulutusWebistä

Hinnastot ja toimitusehdot

Kirkkonummen Veden hinnastot ja toimitusehdot on uudistettu ja ne ovat voimassa 1.4.2021 alkaen.

Lue lisää uudistuksesta

Hinnasto 1.4.2021 alkaen
Palvelumaksuhinnasto 1.4.2021 alkaen
Yleiset toimitusehdot 1.4.2021 alkaen
Sopimusehdot 1.4.2021 alkaen

************

31.3.2021 asti voimassa olleet hinnastot ja toimitusehdot

Vesihuoltolaitoksen yleiset toimitusehdot
Vesihuoltolaitoksen taksat ja hinnat
Palvelumaksuhinnasto

Laskutus

Vesihuoltolaskut, joihin sisältyy

• perusmaksu ja
  • käyttömaksu

lähetetään asiakkaalle neljä kertaa vuodessa.

Laskutuskaudet ovat:
1.1.–31.3.
1.4.–30.6.
1.7.–30.9.
1.10.–31.12.
Laskutusajot tehdään laskutuskauden päättymisen jälkeen.

Laskutus perustuu edelliseen mitattuun kulutukseen. Vuosikulutusarvio päivittyy aina, kun asiakas ilmoittaa vesimittarilukeman. Uusien asiakkaiden kulutusarvio perustuu henkilömäärän mukaiseen arvioon. Kulutusarvio on 50 m³/henkilö/vuosi.

Vesihuoltolasku lähetetään kiinteistön omistajalle, jonka kanssa on tehty liittymis- ja käyttösopimus. Jos kiinteistön omistaja haluaa siirtää vesihuoltolaskutuksen vuokralaisen nimelle, tulee hänen toimittaa Kirkkonummen Vedelle kirjallinen, allekirjoitettu suostumus erillisellä lomakkeella.

Jos asiakas haluaa tasauslaskun todellisen kulutuksen mukaisesti,  vesimittarilukema tulee ilmoittaa viimeistään seuraavana arkipäivänä laskutuskauden päättymisen jälkeen KulutusWebin kautta. Jos lukemaa ei ole ilmoitettu lähetämme arviolaskun. Lähetämme kerran vuodessa, helmikuussa, vesimittarilukeman ilmoituskortit asiakkaille.

Veden kulutuksessa tapahtuvista muutoksista kannattaa ilmoittaa KulutusWeb-palvelun kautta tai sähköpostilla osoitteeseen vesimittari@kirkkonummi.fi esimerkiksi jos talo jää tyhjilleen tai asukasmäärässä tapahtuu muutoksia.

Vesilaskun lukuohje

Kiinteistön omistajan vaihtuessa tulee siitä ilmoittaa  erillisellä lomakkeella

Onko sinulla lisää kysyttävää mittareista,hinnoista tai laskutuksesta?  Laita sähköpostia vesimittari@kirkkonummi.fi