Ravalsin päiväkoti

Päiväkotimme

Ravalsin päiväkoti on rakennettu Ragvaldsin perinnetilan ja luonnon läheisyyteen vuonna 1992. Päiväkodissamme on neljä lapsiryhmää ja hyvät leikki- ja toimintatilat. Meillä on oma liikuntasali, vesileikkitila ja pienryhmätiloja. Aulatiloja käytämme myös leikkitiloina.

Pihamme monimuotoisuus tukee lasten liikuntataitoja ja mielikuvitusleikkejä eri vuodenaikoina. Syksyisin lapset voivat syödä aroniamarjoja ja herukoita suoraan pihan pensaista. Talvisin pihalla on myös pulkkamäki. Piha innostaa myös pienimpiä lapsia ulkoleikkeihin ja tutkimaan ympäristöä. Päiväkotirakennuksen alla on leikkitila, joka mahdollistaa ulkoilun sadesäälläkin.

Kirkkonummen keskustaan, kirjastoon ja urheilukentille on kävelymatka. Päiväkodistamme on sujuvat liikenneyhteydet Espooseen ja Helsinkiin.

Toimintamme

Kasvattajiemme työskentelytapoina positiivinen pedagogiikka ja ratkaisukeskeisyys tukevat lasten vuorovaikutusta, leikkiä ja oppimista. Oppimisympäristöä rakennetaan yhdessä lasten kanssa huomioiden lasten vahvuudet, ikätaso ja kiinnostuksen kohteet. Arjen rakenteisiinkin sisällytetään leikkiä, jossa lapset voivat vaikuttaa toistuviin rutiineihin, luovasti ja mielikuvitusta käyttäen. Toimintamme toteutuu pienryhmätoimintana ja yhteistoiminnallisin oppimisen keinoin. Suomalaisia tapoja vaalimme mm. perinteisellä presidentinvaalileikillä ja Itsenäisyyspäivää juhlistaen, sekä Lucian päivän vietolla kulkueineen.

Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen jatkumo turvaa lapselle yhtenäisen opinpolun. Teemme yhteistyötä lähikoulun kanssa. Huomioimme kaikessa toiminnassamme kestävän kehityksen arvot. Lähiympäristö antaa hyvät mahdollisuudet luontokasvatukseen. Metsäretkillä käymme joka viikko. Liikkuva varhaiskasvatus-hankkeen toiminta näkyy lasten arkiliikkumisena päivittäin. Medialeikin tavoitteena on auttaa lasta ymmärtämään digitaalista maailmaa, sekä sen keinoja ja mahdollisuuksia oppimisen tukena.

Yhteisöllinen ja osallistava toimintatapamme päiväkodin henkilöstön, perheiden ja lasten kesken on meille tärkeää ja joka takaa hyvän kasvuilmapiirin.

Kasvun ja oppimisen tuen osalta päiväkodissamme toimii laaja-alainen varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

 

Ryhmien yhteystiedot

Mutukat 040 1269 451 
Tähkylät 040 1269 420 
Viljakot 040 761 0528

Ravalsin päiväkodin kuntotutkimusraportit ja -tiedotteet

Aukioloaika:
ma - pe klo 6.30 - 17.30 
varausten mukaisesti

Lapsikohtaiset varhaiskasvatusaikavaraukset tehdään Päikky-järjestelmän kautta. Mikäli lapsen päivittäinen varhaiskasvatustarve on laajempi kuin 6.30-17.30, tulee asiasta keskustella päiväkodin johtajan kanssa.

Osoite:
Ravalsintie 14
02400 Kirkkonummi

Sähköposti:
etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

vs. Päiväkodin johtaja:
Pia Saranpää
050 588 0662

Varajohtaja:
Emma-Reetta Leino
040 581 2137

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja:
Suvi Komulainen
040 574 4722

Varhaiskasvatuksen kuraattori:
Suvi Lindholm
040 573 5471