Usein kysytyt kysymykset

Miten musiikkiopistoon pääsee oppilaaksi?
Musiikkiopiston varsinaiseksi oppilaaksi pyritään sisäänpääsytestien kautta. Testit järjestetään joka vuosi kevätlukukauden päätteeksi. Lisää tietoa testeistä ja niihin ilmoittautumisesta on hakutiedotteessa. Uusi hakutiedote julkaistaan maalis-huhtikuussa.

Lapseni sai sisäänpääsytesteissä varasijapaikan. Milloin saamme tietää, pääseekö hän aloittamaan musiikkiopistossa?
Opistosta ilmoitetaan välittömästi, jos paikka vapautuu. Tavallisimmin paikkoja vapautuu heti lukuvuoden alussa, mutta niin voi käydä myös kesken lukuvuoden. Varasija on voimassa seuraaviin sisäänpääsytesteihin asti.

Oppilas on sairas eikä pääse soittotunnille. Pitääkö asiasta ilmoittaa jonnekin?
Sairauspoissaolosta on hyvä ilmoittaa suoraan omalle opettajalle hänen toivomallaan tavalla. Jos opettajan yhteystiedot ovat kateissa, poissaolosta voi ilmoittaa musiikkiopiston toimistoon: opistot@kirkkonummi.fi Poissaoloilmoitusta toivotaan myös, jos oppilas on poissa musiikin perusteiden tunnilta tai orkesteriharjoituksesta.

Oppilas haluaa lopettaa soittoharrastuksen kesken lukuvuoden. Pitääkö meidän maksaa koko lukuvuoden maksu?
Musiikkiopiston lukuvuosi laskutetaan lukukausittain. Lukukausimaksu peritään kokonaisuudessaan, vaikka oppilas keskeyttäisi opintonsa kesken lukukauden. Jos oppilas haluaa lopettaa musiikkiopiston syyslukukauden jälkeen ennen kevätlukukauden alkua, hänen ei tarvitse maksaa kevätlukukauden maksua. Oppilaspaikan peruuttaminen on AINA tehtävä kirjallisesti musiikkiopiston toimistoon: opistot@kirkkonummi.fi
Mikäli keskeyttämiseen on erityisen painava syy (esim. sairaus tai paikkakunnalta muutto), rehtori voi myöntää huojennusta lukukausimaksuun. Tällöin on syytä ottaa yhteyttä suoraan rehtoriin tai apulaisrehtoriin: satu.ylonen@kirkkonummi.fi tai titta.kalaja@kirkkonummi.fi

Kuka voi saada vapaaoppilaspaikan musiikkiopistossa?
Musiikkiopisto voi myöntää muutaman vapaaoppilaspaikan kunakin lukuvuonna. Päätökseen vaikuttaa mm. perheen tulotaso. Lisätietoa myöntämisperusteista ja ohjeita vapaaoppilaspaikan anomiseen saa musiikkiopiston toimistosta: opistot@kirkkonummi.fi

Kuka päättää, missä orkesterissa oppilas soittaa?
Oppilaan oma soitinopettaja määrittelee, mihin orkesteriin oppilas taitojensa puolesta kuuluu.

Minkä ikäinen voi aloittaa muskarissa?
Nuorimmat muskarilaiset ovat 3-vuotiaita. Sitä nuoremmat voivat ilmoittautua vauva- ja perheryhmiin, joihin osallistutaan oman aikuisen kanssa.

Mikä on lapselleni sopiva muskariryhmä syksyllä, kun lapsi täyttää joulukuussa 4 vuotta?
Muskariryhmät muodostetaan pääsääntöisesti ikäryhmittäin eli oppilaan syntymävuoden mukaan.

Miten päiväkotiryhmiin pääsee?
Päiväkodeissa kokoontuvat ryhmät on tarkoitettu  kyseisessä päiväkodissa hoidossa oleville lapsille. Päiväkodit, joissa muskariryhmiä järjestetään, voi tarkistaa hakutiedotteesta. Tieto ryhmien kokoontumisesta ja ilmoittautumisajankohdasta tulee perheille päiväkodin kautta. Ryhmiin ilmoittaudutaan verkossa. Lisätietoja antaa apulaisrehtori titta.kalaja@kirkkonummi.fi

Mitä musiikkivalmennus tarkoittaa?
Musiikkivalmennus on eskari-ikäisten musiikkileikkikoulun ryhmä, jossa soitetaan yhdessä mm. viisikielistä kanteletta.

Mitä soitinvalmennus tarkoittaa?
Soitinvalmennus on eka- ja tokaluokkalaisten ryhmä, jossa voi valita soittimeksi joko nokkahuilun tai viisikielisen kanteleen. Soitinvalmennuksessa harjoitellaan mahdollisia tulevia soitinopintoja varten.

Mitä soittimia avoimella osastolla voi opiskella?
Avoimen osaston soitintarjonta vaihtelee vuosittain. Tarjonnan voi tarkistaa hakutiedotteesta.

Miten voi hakeutua avoimelle osastolle oppilaaksi?
Avoimen osaston oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ilman sisäänpääsytestiä. Lauluopetukseen ilmoittautuvan pitää kuitenkin antaa laulunäyte. Ryhmäopetuksessa oppilaspaikan saamiseen vaikuttaa myös aikaisempi soittokokemus.

Musiikkiopiston toimisto

Käyntiosoite: Kirkkotallintie 1 A, toinen kerros, 02400 Kirkkonummi
[kartta]

Postiosoite: PL 20, 02401 Kirkkonummi

Puhelin: 040 126 9312

Sähköposti:
opistot@kirkkonummi.fi

Toimisto palvelee ma−to klo 14−16 ja pe 9−11.
Muina aikoina sopimuksen mukaan.