Satamat ja veneily

Porkala Marin - Porkkalan Merikylä

Kirkkonummen kunta on vuokrannut Porkkalan Merikylän sataman hallinnoinnin ja ylläpidon Saaristo Yhtiöt Oy:lle. Porkkalan Merikylässä Dragesvikenin alueella on vierasvenesatama, kauppa, kahvila ja polttoaineen jakelupiste. Lisäksi alueella on monipuolisia tapahtumia järjestävä ravintola Bryggan.

Yhteystiedot:
Porkala Marin
Dragetintie 108, 02480 Kirkkonummi
045 260 2633  
porkalamarin@seapoint.fi

https://www.facebook.com/porkalamarin

Ravintola Bryggan pöytävaraukset

Porkkalan merikylä hehkuu kesällä

Satamayhdistys-Linlo Marina ry

Lisätiedot: linlomarina.fi/

Linlon sataman veneenlaskurampin poletin voi ostaa vuosittain kunnantalolta kunnan palvelupisteestä hintaan 30€. Kysymme myös auton sekä trailerin rekisteritunnuksen.

Kantvikin pienvenesatama

Lisätiedot: http://kantvikinpurjehtijat.fi

Medvastön pienvenesatama

Lisätiedot: Kirkkonummen kala-ja metsämiehet Ry www.kkmm.fi

 

Porkkalan Hylkypuisto

Erikoisuutena Kirkkonummelta löytyy kansainvälisesti merkittävä Porkkalan Hylkypuisto, joka sisältää nyt alkuvaiheessa neljä monipuolisesti esiteltyä hylkyä. Uusia hylkyjä merkitään alueelle joka kesä poijuilla. Veden alla on sukeltajia varten tehtyjä opaskylttejä hylyistä sekä linjanaruja, joiden avulla sukeltajat pääsevät helposti kohteesta toiseen.

Jos ei harrasta sukellusta, niin hylkyihin voi tutustua myös maan päällä Hylkypuiston kansainvälisillä verkkosivuilla englannin kielellä. Hylyistä on tehty sivuille kolmiulotteisia valokuvia ja videoita, joita voi pyörittää ja kohdentaa kolmiulotteisesti. Tutustu verkossa esimerkiksi kalkkikivilastissa 1800-luvun lopulla uponneeseen Alko-hylkyyn tai arvoituksellisen sotalaivan Tykkikylki-hylkyyn.

Porkkalan Hylkypuiston kansainväliset sivut: http://wreckpark.eu

Hylkypuiston facebook-sivut: https://www.facebook.com/hylkypuisto

Hylkysukelluksia Porkkalan Merikylästä järjestävä taho: https://www.facebook.com/deeptech.sukellustukialus