Ruokapalvelut
Tarjoamme aterioita kouluissa ja päiväkodeissa. Lisäksi kunnan henkilökunta voi ruokailla kouluilla.- kaikkia ruokailijoita pyydetään kiinnittämään käsihygieniaan erityistä huomiota, pesemällä kädet ennen ruokailua. Käsihuuhde löytyy ruokasaliin tultaessa.
- itseottolinjastosta ruokaa otettaessa käytetään omaa lautasliinaa pidettäessä ottimista kiinni
- ruokailijoiden väliseen etäisyyteen toivotaan jokaisen itse kiinnittämään huomiota
- tulethan terveenä ruokailemaan!
Tervetuloa!
Huolehdimme päivittäin 10 000 asiakkaamme ruokailusta. Ravitsemuksella luodaan hyvinvointia ja ruokapalveluissa tarjotulla ruualla on merkitystä.
Ravitsemus
Lasten ja nuorten ravitsemussuositukset toteutuvat, kun koulu- ja päiväkotiateriat nautitaan suunnitellun mukaisesti, kokonaisuutena – pääruoka, salaatti, peruna/pasta/riisi, ohralisuke, leipä, ravintorasva ja maito/piimä.
Koulujen oppilaat kokoavat koululounaan itse noutopöydästä ohjeistuksenaan lautasmalli päivän ateriakokonaisuudesta.
Ruokalistat
Koulu- ja päiväkotiruokailuun laaditaan yhteinen, kymmenen viikon mittainen kiertävä perusruokalista ja lisäksi kasvisruokalista.
Päiväkotien ruokalistaan suunnitellaan myös aamu- ja välipalat. Ruokalistan laadinnassa otetaan huomioon asiakkaiden toiveet, ravitsemussuositukset sekä taloudelliset ja toiminnalliset tekijät. Asiakaspalautetta seurataan säännöllisesti. Lisäksi ruokapalvelun toimipisteissä vietetään yhtenäisiä teemapäiviä ja –viikkoja sekä ruokaperinteeseen kuuluvia juhlapyhiä.
Ruokalistasuunnittelussa, ruoka-ainevalinnoissa ja ruuanvalmistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota suolan ja sokerin määrään, rasvan määrään ja laatuun sekä kuidun runsaaseen käyttöön.
Palvelujohtaja 050 364 7825
Ruokapalvelusuunnittelija
050 414 1057
Mm. kouluruoanjakelua koskevat kysymykset pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen