Ruokapalvelut

Tarjoamme aterioita kouluissa ja päiväkodeissa. Lisäksi kunnan henkilökunta voi ruokailla kouluilla.

  • kaikkia ruokailijoita pyydetään kiinnittämään käsihygieniaan erityistä huomiota, pesemällä kädet ennen ruokailua. Käsihuuhde löytyy ruokasaliin tultaessa.
  • itseottolinjastosta ruokaa otettaessa käytetään omaa lautasliinaa pidettäessä ottimista kiinni
  • ruokailijoiden väliseen etäisyyteen toivotaan jokaisen itse kiinnittämään huomiota
  • tulethan terveenä ruokailemaan!

Tervetuloa!​

Huolehdimme päivittäin 10 000 asiakkaamme ruokailusta. Ravitsemuksella luodaan hyvinvointia ja ruokapalveluissa tarjotulla ruualla on merkitystä.

Ravitsemus

Lasten ja nuorten ravitsemussuositukset toteutuvat, kun koulu- ja päiväkotiateriat nautitaan suunnitellun mukaisesti, kokonaisuutena – pääruoka, salaatti, peruna/pasta/riisi, ohralisuke, leipä, ravintorasva ja maito/piimä.
Koulujen oppilaat kokoavat koululounaan itse noutopöydästä ohjeistuksenaan lautasmalli päivän ateriakokonaisuudesta.

Ruokalistat

Koulu- ja päiväkotiruokailuun laaditaan yhteinen, kymmenen viikon mittainen kiertävä perusruokalista ja lisäksi kasvisruokalista.

Päiväkotien ruokalistaan suunnitellaan myös aamu- ja välipalat. Ruokalistan laadinnassa otetaan huomioon asiakkaiden toiveet, ravitsemussuositukset sekä taloudelliset ja toiminnalliset tekijät. Asiakaspalautetta seurataan säännöllisesti. Lisäksi ruokapalvelun toimipisteissä vietetään yhtenäisiä teemapäiviä ja –viikkoja sekä ruokaperinteeseen kuuluvia juhlapyhiä.

Ruokalistasuunnittelussa, ruoka-ainevalinnoissa ja ruuanvalmistuksessa kiinnitetään erityistä huomiota suolan ja sokerin määrään, rasvan määrään ja laatuun sekä kuidun runsaaseen käyttöön.

Kansalaiset, Ikäihmiset, Lapset ja lapsiperheet, Nuoret, Pitkäaikaissairaat, Vammaiset
Koulutus - Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta,Koulutus - Esiopetus,Koulutus - Lukiokoulutus,Koulutus - Perusopetus,Perheiden palvelut - Lasten päivähoito,Sosiaalipalvelut - Vanhusten palvelut,Terveydenhuolto, sairaanhoito ja ravitsemus - Ravinto
aine / ruoka-aineet, aine / ruokalajit (aine)

Palvelujohtaja 050 364 7825

Ruokapalvelusuunnittelija

050 414 1057


Mm. kouluruoanjakelua koskevat kysymykset pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen 

ruokapalvelut@kirkkonummi.fi