Kulttuuri ja museo

Tältä sivustolta löydät tietoa Kirkkonummen kulttuuritoiminnasta ja seudun paikallishistoriasta.
Ota yhteyttä, kysy tai anna meille tietoja!

Kirkkonummen kunnan kulttuuritoimi järjestää ja koordinoi paikallisia tapahtumia mm. kansallisina juhlapäivinä ja kesäisin Kirkkonummi-päivien aikaan.

Kulttuuritoimi tekee yhteistyötä eri kulttuuritoimijoiden kanssa. Meiltä saat neuvoja ja asiantuntija-apua paikallishistoriaan ja paikalliseen kulttuuritarjontaan liittyen.

Paikalliset kulttuurijärjestöt toteuttavat suurimman osan alueen kulttuuritarjonnasta. Kulttuurijärjestöjä kunta tukee toiminta-avustuksilla.

Kirkkonummen kulttuuritoimi vastaa myös kunnan museotoiminnasta. Kirkkonummella on yksi kunnan ylläpitämä museo, Ragvaldsin museoalue.

Hvitträskin museo, kansainvälisesti tunnettu kansallisromanttinen ateljeekoti sijaitsee Kirkkonummella Vitträsk-järven rannalla. Museovirasto vastaa Hvittrsäkin museotoiminnasta.

Kyrkslätts Hembygdsförening rf ylläpitää Kirkkonummella kahta museota. Alisgården on yhdistyksen kotiseutumuseo Lapinkylässä.

Gesterbyn museoalueella on yhdistyksen yllä pitämä näyttely vanhan navetan ylisillä.

Arkivalia on yhdistyksen ylläpitämä paikallishistoriallinen arkisto Kirkkonummen keskustassa.

Alueen maakuntamuseo on Raaseporin museo Tammisaaressa.

Vastuutaho:
Kirkkonummen kunta/Kyrkslätts kommun (tuottaja)
Kansalaiset,Viranomaiset
Kulttuuri
muistiorganisaatiot / museot
Maaret Eloranta
maaret.eloranta@kirkkonummi.fi

Kulttuuritoimenjohtaja

Annika Eklund
040 865 2034
annika.eklund@kirkkonummi.fi

Kulttuurisihteeri