Kotoutumisen palvelut

Kirkkonummen kotoutumisen palvelut järjestää kotoutumista tukevia sosiaalipalveluja.

Ukrainan tilanne: tietoa kunnan palveluista ja kuntalaisten osallistumismahdollisuuksista

---

Kotoutumisen palvelut on tarkoitettu kuntaan saapuville kiintiöpakolaisille sekä alle kolme vuotta Suomessa asuneille oleskeluluvan saaneille Kirkkonummelle muuttaville henkilöille.

Kotoutumisen palveluihin sisältyy:

• palveluohjaus ja neuvonta
  • alkukartoitus
  • kotoutumisprosessissa tukeminen
  • psykososiaalinen tuki eri elämäntilanteissa ja niiden muutoksissa
  • hyvien väestösuhteiden ja yhdenvertaisuuden edistäminen
  • kotoutumista edistävien toimenpiteiden järjestäminen muiden tahojen kanssa
  • kotouttamistyön kehittäminen, koulutus ja konsultointi
  • kiintiöpakolaisina kuntaan saapuvien vastaanottojärjestelyt

Laki kotoutumisen edistämisestä edellyttää kuntia järjestämään kuntaan muuttaneille pakolaisille ja heihin rinnastettaville henkilöille kotoutumisajan palvelut 3 – 4 vuoden ajan oleskelulupastatuksesta riippuen. Tämän jälkeen henkilöt siirtyvät tarvittaessa kunnan aikuissosiaalityön asiakkaiksi ikäryhmittäin.

Kirkkonummen kotoutumisen palvelut tekevät tiivistä yhteistyötä eri viranomaistahojen, kunnan muiden palveluiden, seurakunnan ja järjestöjen kanssa.

Kansalaiset
Maahan- ja maastamuutto
sosiaalietuudet / maahanmuuttajien erityistuet

Palvelupiste

Kirkkonummen perhekeskus

Asematie 3 B, 2 krs,

02400 Kirkkonummi

Kotoutumisen palvelut:

Puhelinneuvonta ja ajanvaraus

ma, ke ja pe

kello 09:00 - 11:00

040 676 49 34 tai

kotouttaminen@kirkkonummi.fi

(Muista, että lähetät tietoja sähköpostilla omalla vastuullasi, yhteys ei ole suojattu.)

Sosiaalityöntekijä

ma-pe 12-13

040 126 95 71

Asiakastapaamiset vain ajanvarauksella. Ajan voi varata puhelimitse ajanvarausnumeron kautta.

Pyydä apua -nappi