Gesterbyn koulun omat sivut

Gesterbyn koulussa opitaan joustavissa ja moderneissa oppimisympäristöissä.

Lukuvuoden työ- ja loma-ajat

Syyslukukausi ke 10.8.2022 - ke 21.12.2022

Syysloma ma 17.10.2022 - pe 21.10.2022

Joululoma to 22.12.2022 - 6.1.2023

Kevätlukukausi ma 9.1.2023 - la 3.6.2023

Talviloma ma 20.2.2023 - pe 24.2.2023

Esiopetuksen työ- ja loma-ajat noudattavat peruskoulujen työ- ja loma-aikoja toimintavuosina 2022-2023 kuitenkin niin, että viimeinen työpäivä on perjantai 2.6.2023.

Tärkeät lomakkeet

Gesterbyn koulun järjestyssäännöt

Poissaoloanomus

Sähköinen poissaoloanomus Wilmassa (ohje)

Lataa lukuvuoden 2022-2023 kouluopas.

Arviointi

Arvioinnin huoltajakäsikirja

Oppiaineiden vuosiluokittain määritellyt tavoitteet

Ajankohtaista

• Gesterbyn koulun 1.-6. lk vanhempainilta to 8.9. klo 18-20. Vanhempainilta alkaa koko koulun yhteisellä aloituksella salissa. Vanhempainillan yhteisen osuuden materiaali luettavissa täällä.
  • Liikuntapäivä to 8.9.: koulupäivä alkaa kaikilla klo 9, koulupäivän pituus lukujärjestyksen mukaan.
  • Oppilaskuntavaalit ti 30.8.
  • Verso-toiminta alkaa! (Vko 37)
  • Gesterbyn koulussa toimii lukuvuosittain aktiivinen oppilaskunta. Oppilaskunta on perustanut koulujenvälisen ilmastoryhmän, jossa keskustellaan koulujen ilmastoasioista ikätason mukaisesti. Ilmastoryhmä jatkaa toimintaansa tulevana lukuvuonna.

• Kodin ja koulun välinen viestintä Wilmassa: Ohjeita Wilman käyttöön

Ruokalista

Kielikylpy Gesterbyn koulussa

Ajankohtaisia kielikylpyasioita

Kaksikielistä opetusta (ruotsin kieli) järjestetään Kirkkonummella Gesterbyn koulussa kielikylpyesikoulusta vuosiluokkaan 8. Vielä lukuvuoden 2021-22 ajan kielikylvyn 9.lk opiskelee Jokirinteen koulussa. Syksystä 2022 alkaen kielipolku esiopetuksesta 9 vuosiluokkaan opetetaan Gesterbyn koulussa.

Kielikylpy on vaihtoehtoinen opetusohjelma varhaiskasvatus- ja koulutasolla, ja siihen sitoudutaan koko perusopetuksen ajaksi. Kielikylvyssä suomea äidinkielenään puhuvat lapset omaksuvat ruotsin kielen käyttämällä sitä luonnollisissa kielenkäyttötilanteissa. Lapsen ei tarvitse osata ruotsia etukäteen. Vanhempien ei tarvitse osata ruotsia. Vanhemmilla on tärkeä rooli lapsen äidinkielen kehityksen tukemisessa. Äidinkielen hyvän taidon avulla lapsi oppii helpommin uusia asioita.

Kielikylpyopetuksessa vieras kieli on sekä oppimisen väline että sen kohde.Opetuksessa noudatetaan yksi aikuinen, yksi kieli-periaatetta. Opetus tapahtuu aluksi kokonaan kielikylpykielellä ja äidinkielen osuus kasvaa myöhemmin. Luokilla 5–9 kielikylpykielen osuus on vähintään puolet. Opetuksen tavoitteena on toiminnallinen kaksikielisyys. Kielikylpyluokat seuraavat valtakunnallista opetussuunnitelmaa. Kielikylpyruotsissa on oma opetussuunnitelmansa, joka löytyy Kirkkonummen kunnan opetussuunnitelmasta. Kielikylpyluokilla tutustutaan myös ruotsalaiseen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriin.

Lisätietoja:

Kiusaamisen vastainen toiminta

Toimi näin kiusaamistilanteessa. (Vanhemmat)

Toimi näin kiusaamistilanteessa. (Oppilaat)

Verso - vertaissovitteluohjelma

Verson logoKoulussamme käytetään ristiriitojen ratkaisemiseen VERSO-ohjelmaa.

Vertaissovittelu on selkeä toimintamalli, jonka avulla sovittelijoiksi koulutetut koulun henkilökunnan jäsenet ja oppilaat auttavat osapuolia itse löytämään ratkaisun ristiriitaansa.

Lisätietoja Versosta.

Resto - sovitteleva ja restoratiivinen yhteisö

Resto-ohjelman restoratiivinen lähestymistapa korostaa kohtaamiseen, keskusteluun ja yhteistyöhön perustuvaa myönteistä prosessia, jossa pyritään osapuolten välisen ymmärryksen lisääntymiseen.

Resto-koulutuksen saaneet henkilökunnan jäsenet sovittelevat tilanteita, jotka eivät sovellu vertaissovitteluun. Aikuisjohtoisen sovittelun osapuolina voivat olla oppilaat tai oppilas ja henkilökunnan jäsen.

Lisätietoja Restosta.

Tietoa koulustamme

GWP-hanke

GWP-koulukampuksen pedagoginen suunnitelma valmistui joulukuussa 2017. Tavoitteena on rakentaa Gesterbyn koulualueelle uusi ja uljas kampus, jonka terveellisissä ja nykyaikaisissa, uuden opetussuunnitelman mukaisissa oppimisympäristöissä tulevat opiskelemaan ja työskentelemään Gesterbyn koulun, Winellska skolanin sekä Kyrkslätts gymnasiumin oppilaat, opiskelijat ja henkilökunta.

Unelmamme on moderni ja innostava koulukampus, jossa yhdistyvät ILO, UTELIAISUUS JA POSITIIVISUUS: ilo oppia, ilo oivaltaa, ilo tutkia, ilo kehittyä, ilo kohdata ja toimia yhdessä toisten kanssa kaksikielisessä ja -kulttuurisessa ympäristössä. Oppimisen ilo syntyy itsensä haastamisesta ja itsensä voittamisesta, yhdessä toisten kanssa.

Valinnaisaineet 2022-2023

Gesterbyn koulun kerhot

Iltapäiväkerho

Gesterbyn koululla toimii koulun oma iltapäiväkerho 1.-2. luokkien oppilaille. Kielikylpy-yhdistyksen ylläpitämää Eftistä tarjotaan 1.-2. -luokkalaisille kielikylpyoppilaille Gesterbyn nuorisotalon tiloissa.

Läksykerho

Opettaja voi ohjata oppilaan läksykerhoon, mikäli hänellä on toistuvia läksyunohduksia. Tällöin oppilas jää koulun jälkeen tekemään annetut tehtävänsä koulun läksykerhoon. Opettaja ilmoittaa oppilaan vanhemmille läksykerhoon jäämisestä.

Oppilas voi tulla läksykerhoon myös vapaaehtoisesti koulupäivän jälkeen tekemään läksynsä tai kertaamaan kokeeseen aikuisen ohjauksessa. Läksykerhojen ajankohdat täsmentyvät lukuvuoden alussa.

Lukuvuoden 22-23 kerhotoiminta

Kerhotoiminta lukuvuodelle ilmoitetaan syyslukukauden alussa.

Koulun osoite

Laaja-alainen erityisopettaja
Paula Pohjola

Aineenopetus