Ympäristöpalkinto

Kirkkonummen ympäristöpalkintoa on jaettu vuodesta 2015 alkaen. Palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä.

Ympäristöpalkinnon saaja voi olla Kirkkonummella toimiva yritys tai yhteisö tai kirkkonummelainen yksityishenkilö. Palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä joko viimeisen vuoden aikana tai pidemmällä ajanjaksolla. Palkinto myönnetään ympäristönsuojelua edistävistä toimista, jotka liittyvät esim. luonnon tai kulttuuriympäristön hoitoon, vesiensuojeluun, ympäristövalistukseen, energian säästöön, uusiokäyttöön, kierrätykseen sekä roskaamisen ja jätteiden synnyn vähentämiseen.

Palkinnon hakuajoista ja -menettelystä tiedotetaan kunnan internetsivuilla.

Kuulutus 2017

Hakuohje:

Ympäristöpalkinnon myöntämisperusteet

- ympäristöpalkinnon saaja on Kirkkonummella toimiva yritys tai yhteisö tai kirkkonummelainen yksityishenkilö,
- palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä joko viimeisen vuoden aikana tai pidemmällä ajanjaksolla,
- palkinto myönnetään ympäristönsuojelua edistävistä toimista, jotka liittyvät esim. luonnon tai kulttuuriympäristön hoitoon, vesiensuojeluun, ympäristövalistukseen, energian säästöön, uusiokäyttöön, kierrätykseen sekä roskaamisen ja jätteiden synnyn vähentämiseen,
- palkinnon saaja ei ole aikaisemmin saanut kunnalta vastaavaa tunnustusta ympäristöasioissa.

Miten ehdotetaan?

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet. Ehdotus on vapaamuotoinen. Ehdotuksen tulee sisältää esitys palkinnon saajaksi perusteluineen sekä ehdotuksen tekijä yhteystietoineen.

Ehdotukset palkinnon saajaksi tulee jättää 31.10.2017 mennessä osoitteeseen Kirkkonummen kunta, kirjaamo, PL 20, 02401 Kirkkonummi tai sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@kirkkonummi.fi.

Ympäristöpalkinnosta päättäminen

Ympäristöpalkinnosta päättää raati, johon kuuluvat:
- kunnanhallituksen puheenjohtaja (raadin pj)
- rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja
- kuntatekniikan johtaja
- ympäristöpäällikkö

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan ja palkinto annetaan kunnan järjestämässä palkitsemistilaisuudessa.

Palkitut:

2015 Pekka Borg (uutinen Viisykkönen 10.6.2015)
2016 Kirkkoharjun koulun ympäristöraati ja Kirkkonummen Martat (tiedote verkkosivuillamme)