Ympäristöpalkinto

Kirkkonummen ympäristöpalkintoa on jaettu vuodesta 2015 alkaen. Palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä.

Ympäristöpalkinnon saaja voi olla Kirkkonummella toimiva yritys tai yhteisö tai kirkkonummelainen yksityishenkilö. Palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä joko viimeisen vuoden aikana tai pidemmällä ajanjaksolla. Palkinto myönnetään ympäristönsuojelua edistävistä toimista, jotka liittyvät esim. luonnon tai kulttuuriympäristön hoitoon, vesiensuojeluun, ympäristövalistukseen, energian säästöön, uusiokäyttöön, kierrätykseen sekä roskaamisen ja jätteiden synnyn vähentämiseen.

Vuoden 2019 ympäristöpalkinnon saajaa voi ehdottaa 9.8.2019 saakka.

Linkki lomakkeeseen

Hakuohje:

Miten ehdotetaan?

Ehdotuksen voi jättää oheisen linkin kautta.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet.

Ympäristöpalkinnon myöntämisperusteet

- ympäristöpalkinnon saaja on Kirkkonummella toimiva yritys tai yhteisö tai kirkkonummelainen yksityishenkilö,
- palkinto on tunnustus Kirkkonummen ympäristön hyväksi tehdystä esimerkillisestä työstä joko viimeisen vuoden aikana tai pidemmällä ajanjaksolla,
- palkinto myönnetään ympäristönsuojelua edistävistä toimista, jotka liittyvät esim. luonnon tai kulttuuriympäristön hoitoon, vesiensuojeluun, ympäristövalistukseen, energian säästöön, uusiokäyttöön, kierrätykseen sekä roskaamisen ja jätteiden synnyn vähentämiseen,
- palkinnon saaja ei ole aikaisemmin saanut kunnalta vastaavaa tunnustusta ympäristöasioissa.

Ympäristöpalkinnosta päättäminen

Ympäristöpalkinnosta päättää raati, johon kuuluvat:
- kunnanhallituksen puheenjohtaja (raadin pj)
- rakennus- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja
- kuntatekniikan johtaja
- ympäristöpäällikkö

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan ja palkinto annetaan kunnan järjestämässä palkitsemistilaisuudessa.

Palkitut:

2015 Pekka Borg (uutinen Viisykkönen 10.6.2015)
2016 Kirkkoharjun koulun ympäristöraati ja Kirkkonummen Martat (tiedote verkkosivuillamme)
2017 Sami Karjalainen ja Lions Club Kirkkonummi Kyrkslätt ry (tiedote verkkosivuillamme)