Yksityinen perhepäivähoito

Yksityinen perhepäivähoito toimii Kelan yksityisen hoidon tuella ja paikkaa haetaan ottamalla yhteyttä suoraan hoitopaikkaan.

Perhepäivähoito on kodinomaista, perhepäivähoitajan kotona tapahtuva hoitoa ja kasvatusta. Kunta valvoo yksityistä perhepäivähoitoa. Yksityinen perhepäivähoitaja työskentelee yksityisenä yrittäjänä. Yksityisen perhepäivähoidon valvoja on käynyt hoitajan luona kotikäynnillä arvioimassa hoitajan ja kodin soveltuvuuden yksityiseen perhepäivähoitoon. Varahoidon järjestäminen perhepäivähoitajan tai hänen lastensa sairauden tai muun poissaolon aikana on yksityisessä perhepäivähoidossa vanhempien vastuulla.

Perhepäivähoitaja määrittelee hoitomaksun asiakkailleen. Perhe hakee Kelalta yksityisen päivähoidon lakisääteisen yksityisen hoidon tuen ja kuntalisän, jotka maksetaan suoraan hoitajalle. Loppuosa hoitomaksusta jää perheen maksettavaksi.

Yksityisten perhepäivähoitajien yhteystietoja sekä mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa perhepäivähoidon ohjaaja Sari Siekkiseltä puh. 050 5880 664 ja ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa päivähoitopäällikkö Margot Flinckiltä puh. 040 0807 631. Tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Sinustako yksityinen perhepäivähoitaja?

Yksityinen perhepäivähoitaja hoitaa lapsia omassa tai lasten kotona. Jotta hoitaja voi aloittaa yksityisenä perhepäivähoitajana tai jos perhe palkkaa hoitajan kotiin tehdään kotikäynti viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon aloitusta. Kirkkonummen kunnan hyväksynnän yksityisen tuen maksamiselle (Kelan WH2 lomake) antavat:

suomenkielinen varhaiskasvatus
Sari Siekkinen p.050 5880 664

ruotsinkielinen varhaiskasvatus
Margot Flinck p. 040 0807 631

Tapaamisajan voi varata sähköpostilla etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi tai puhelimitse.

Lisätietoa myös seuraavista linkeistä:
Kela.fi
Yksityiset Perhepäivähoitajat ry.
Hoitopaikka.net

Kansalaiset,Lapset ja lapsiperheet
Lasten päivähoito
varhaiskasvatus / ruotsinkielinen varhaiskasvatus, varhaiskasvatus / suomenkielinen varhaiskasvatus
Suomenkielisen varhaiskasvatuksen palveluohjaus
varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@kirkkonummi.fi