Yksinyrittäjien toimintatuki korona-tilanteessa – haku tulossa

09.04.2020 16:58

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Yrittäjyys

Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta tukea koronavirustilanteessa. Tuki haetaan yrityksen kotikunnasta eli YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta.  Tuen suuruus on 2000 euroa, ja se myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen ehtona on taloudellisen tilanteen ja liikevaihdon heikentyminen koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen, ja että yksinyrittäjällä on edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Tuen tavoitteena on osaltaan turvata se, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa kannattavasti koronaviruksen aiheuttaman kriisin jälkeen.

Tuki on kertaluontoinen yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin tarkoitettu tuki. Tukea voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat aiheutuneet 16.3. - 31.8.2020.

Kirkkonummen kunta avaa haun mahdollisimman pian. Haku toteutetaan sähköisesti (kunnan oma verkkolomake) ja hausta ilmoitetaan kunnan verkkosivuilla.

 

Lisätietoja

Kuntaliiton tiedote (8.4.2020): Yksinyrittäjien koronatuen valmistelu etenee: kunnille rahoitusta ja tarkemmat ohjeet haun järjestämisestä

TEM:n tiedote (8.4.2020): Yksinyrittäjien koronatuen valmistelu etenee: kunnille rahoitusta ja tarkemmat ohjeet haun järjestämisestä

TEM Kysymyksiä ja vastauksia yksinyrittäjien tuesta koronavirustilanteessa

Kunnantalo