Wohlsin kartanon käsityöläistapahtuma innosti

28.06.2019 14:14

Kategoria: Kulttuuri

Aurinkoiseksi kääntynyt sää houkutteli torstaina kävijöitä runsain joukoin käsityöläistapahtuma Korjaa & Renovera 2019 -tapahtumaan Wohlsin kartanoon.

Punamullan keittäjät kiinnittivät ensimmäisenä huomion tallin pihalle saapuessa. He olivat aloittaneet padan hämmentämisen jo aikaisin iltapäivällä, jotta saivat illalla valmiin maalin purkitettua. Seuraavaksi piti kiirehtiä yrttitarhan opastuskierrokselle, joita pidettiin tasatunnein.

Wohlsin kartanon takapihalla sai nauttia marttojen munkista ja kahvista upean järveen asti ulottuvan muotopuutarhan äärellä. Wohlsin rosario eli ruusutarha perustettiin viime vuonna ja paikalla olleen Hongiston Taimiston edustaja kertoi, että lisää ruusuistutuksia on luvassa syksyllä.

Lukuisia käsityöläistuotteita oli myynnissä ison tallin suojissa. Hehkein valo ikkunoista lankesi Chez Toimarin kohdalle, jossa tarjolla oli käyttö- ja taidekeramiikkaa. Toimarilla on myymälä myös Kirkkonummen keskustassa.

Tunnelmallisen paikan pienelle taidenäyttelylle oli löytänyt Tuija Ihanta, jonka maalaukset olivat jyhkeän kivisen viljamakasiinin suojissa. Illan huipensi vielä vaunuliiterissä pidetty Kesäisiä säveliä -konsertti, jossa esiintyivät Annika Gummerus-Putkinen ja Pentti Hildén.

Kirkkonummen ensi vuonna valmistuvan kulttuuristrategian valmistelu on nyt hyvässä vauhdissa, mille pontta antaa kulttuurin projektisihteeri Jari Kallion kesäkiertue kunnan kulttuurikohteissa. Nyt oli vuorossa Wohlsin kartano.

http://www.wohlsgard.fi

https://www.kirkkonummi.fi/kulttuuri-ja-museo

Facebook: #strategiasihteerinkesäkiertue

 

Wohlsin kartano