Vihreä lippu -sertifikaatti myönnetty viidelletoista varhaiskasvatuksen toimijalle Kirkkonummella

21.05.2021 13:55

Kategoria: Varhaiskasvatus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Lapset

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Vihreä lippu -sertifikaatin peräti viidelletoista kirkkonummelaiselle varhaiskasvatuksen toimijalle.

Ensimmäisen Vihreän lippunsa Kirkkonummella saivat Asukaspuisto Fyyri, Asukaspuisto Piennarpiha ja Asukaspuisto Veikonvintti sekä Kantvikin, Kartanonrannan, Kolsarin, Koskentorin, Masalan, Neidonkallion, Nissnikun, Ravalsin, Vuorenmäen, Jokirinteen päiväkodit sekä Hommas ja Prästgårdsbackens daghem. Kaiken kaikkiaan ensimmäisen Vihreän lippunsa sai tänä keväänä 30 toimijaa.

Tämän lisäksi Vihreä lippu -toimikunta on valinnut myös vuoden Vihreä lippu -toimijat. Toimikunnan mukaan hyviä ehdokkaita oli paljon ja äänestys valinnasta oli tiukka. Palkinnon esimerkillisistä ympäristökasvatustyöstä saivat Kirkkonummelta asukaspuistomme Piennarpiha, Fyyri ja Veikonvintti. Palkittuja toimijoita oli yhteensä kuusi.

Työ kestävän kehityksen ja ympäristökasvatuksen parissa jatkuu Kirkkonummella myös perhepäivähoidon puolella, joka on aloittanut kansallisena pilottina Vihreä lippu -ohjelmassa.

- Saamme Vihreän lipun ohjelmasta vahvaa tukea varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen kasvatukseen. Lapset kasvavat sen myötä aktiiviseen toimijuuteen ja vastuullisuuteen, kertoo varhaiskasvatuksen johtaja Anu Vesiluoma.

Kirkkonummen varhaiskasvatuksessa luodaan vahvaa perustaa ekososiaaliselle sivistykselle ja tuetaan lasten kasvua kestävään elämäntapaan. Ympäristökasvatuksen avulla vahvistetaan lasten luontosuhdetta ja opitaan ymmärtämään omien tekojen ja valintojen vaikutuksista luontoon ja ympäröivään maailmaan, jatkaa Vesiluoma.

Tänään on aika iloita pitkäjänteisen työn tuloksista! Esimerkillistä edelläkävijyyttä osoittaa myös asukaspuistojemme palkittu ympäristökasvatustyö, iloitsee Vesiluoma.

Lämpimät onnittelut kaikille päiväkodeille ja asukaspuistoille upeasta saavutuksesta!

 

Lue FEE Suomen tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Lähikuvassa pieni Vihreä lippu