Vesihuollon toiminta-alueet

Vesihuollon voimassa olevat toiminta-alueet

Kehittämissuunnitelman yhteydessä 2013 on tarkistettu vesihuoltolaitosten toiminta-alueiden päivitystarpeet. Toiminta-alueet on tarkistettu vastaamaan 2014 mennessä rakennettavia verkostoja.

Tietoa haja-asutuksen vesihuoltosta ja vesiosuuskunnista.

Kunnanhallituksen 22.4.2014 hyväksymät toiminta-alueet:

Toiminta-alueella sijaitsevalla kiinteistöillä on oikeus ja velvollisuus liittyä vesihuoltoverkostoihin

Kunnassa toimiville vesihuoltolaitoksille vahvistetaan kunnanhallituksen päätöksellä toiminta-alueet. Toiminta-alueella sijaitsevalla kiinteistöillä on oikeus ja velvollisuus liittyä laitoksen verkostoihin. Kirkkonummella toimivia vesihuoltolain mukaisia vesihuoltolaitoksia ovat kunnan vesihuoltolaitos sekä kuusi vesiosuuskunta, Laitamaa, Kalljärvi, Tolsa, Luoma, Solbacka ja Lapinkylä.

Vesiosuuskunnan toteutuminen edellyttää asukkaiden aktiivisuutta

Kehittämissuunnitelmassa on määritetty 6 aluetta, joille keskitetyn vesihuollon rakentaminen vesiosuuskunnan tai muun kiinteistönomistajien muodostaman tahon toimesta voi olla perusteltua joko taloudellisista, terveydellisistä tai ympäristönsuojelullisista syistä. Kunnalla ei ole velvoitetta rakentaa verkostoja näille alueilla, mutta kunnan vesihuoltolaitos antaa asiantuntija-apua osuuskunnille tai sellaista harkitseville. Näillä alueilla yhteisen vesihuollon järjestäminen vaatii asukkaiden aktiivisuutta.

Liittymisasiat:

KVV-tarkastaja Martti Santasalo, puh. (09) 2967 2275 (puhelinaika ma-pe klo 12.00-13.00)

Verkostolaajennukset:

Vesihuoltopäällikkö Anna Arosilta-Gurvits, etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Kiinteistökohtainen jätevesienkäsittely ja vapautukset vesi- ja viemäriverkostosta:

Ympäristötarkastaja Elina Salo, etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Toiminta-aluekartat (pdf):