Venlan kesätyö Harrastuspakulla ja kesäleiriohjaajana - lapsille iloista mieltä ja loma-ajan tekemistä

02.07.2021 10:52

Kategoria: Liikunta ja ulkoilu Nuoriso- ja liikuntapalvelut Lapset Vapaa-aika Nuoret

Olen Venla, 16 v kesätyöntekijä, ja olen nyt saanut kokea millaista kunnan lapsille järjestämä harrastuspaku- ja kesäleiritoiminta on ja millaista siellä on työskennellä. 

Olen ollut kolmella erilaisella viikon kestävällä lasten kesäleirillä tänä kesänä ohjaajana. Nämä olivat leivonta- ja askarteluleiri, sekä kesäkerho. Leireillä pääsin muun muassa auttamaan lapsia käsitöissä, pidin heille seuraa ja valvoin, sekä keksin heille tekemistä ja osallistuin peleihin mukaan, jos lapset sitä toivoivat. 

Harrastuspakulla olen viikon ajan töissä. Kierrän aina parin nuoriso- ja liikunnan ohjaajan kanssa pakulla ympäri Kirkkonummea. Paku on täynnä erilaisia liikunta- ja pelivälineitä lapsille. Pakulla annetaan lapsille haluamiaan välineitä, ja tarvittaessa autan vaikka kasaamaan esteratoja tai ohjeistan jonkun välineen käyttöön. Lopuksi sitten siivoamme kaikki välineet takaisin pakuun ja siirrymme uuteen paikkaan.

On ollut kiva nähdä, miten lapset selvästi tykkäävät tulla harrastuspakulle kokeilemaan erilaisia pelejä ja lajeja. Monesti lapset löytävät tekemistä, jota ei ole koskaan ennen kokeillut. Paitsi monet lapset ovat kyllä jo tutustuneet pakuun aikaisemmin. Yksi laji, josta lapset ovat selvästi olleet innostuneita on imukuppijousiammunta. Siinä on sitten ohjaaja ohjeistamassa niitä, jotka apua tarvitsee. Muita hyvin suosittuja välineitä on ollut hyppykepit, Ezy rollerit ja keppihevoset. Toki siellä on paljon muutakin.

Pakulla työskentely on ollut kivaa ja se on ylipäätään hyvä keksintö, joka mielestäni pitäisi olla käytössä muuallakin. Monet lapset ja vanhemmatkin ovat suoraan sanoneet meille, että silloin kun lapsille ei meinaa kesälomalla muuta tekemistä keksiä, niin pakulle on kiva tulla. Varsinkin hyvillä kesäilmoilla harrastuspakulla on mukavaa olla, kun kävijöitäkin on enemmän. 

Jutun kirjoittaja: Venla Lankia, 16v. kesätyöntekijänä nuoriso- ja liikuntapalveluissa

Harrastuspaku kiertää koko kesän ja aikataulut näkee osoitteesta www.kirkkonummi.fi/harrastuspaku

Ajankohtaista tietoa lasten- ja nuorten toiminnoista kannattaa seurata myös somessa Facebook: @kirkkonummennuorisojaliikunta ja Instagram: @kirkkonumminuorisojaliikunta

Kesätyöntekijä Venla