Veikkolan terveysaseman terveyskeskuslääkäri Johanna Rauste valittiin Vuoden 2016 yleislääkäriksi

25.11.2016 11:42

Kategoria:

Suomen Yleislääkärit GPF ry on myöntänyt Vuoden yleislääkäri -tittelin Veikkolan terveysasemalla työskentelevälle Johanna Rausteelle. Valintaperusteita olivat mm. jatkuva oman ammattitaidon kehittäminen lääkärinä ja pedagogina. "Hän on humaani kollega, ammattitaitoinen, laaja-alainen, taitava sekä itseään säännöllisesti kehittävä kriittinen ajattelija" kirjoittavat perustelujen laatijat. (http://www.mediuutiset.fi)

Johanna Rauste on Veikkolan terveyskeskuksessa 10 vuotta työskennellyt yleislääketieteen erikoislääkäri - varsinaista uraa lääkärinä on takana jo 28 vuotta. Hän arvostaa pitkiä potilassuhteita, jotka ovat antoisia niin potilaan itsensä, kuin lääkärinkin kannalta.

Johanna oli täydellisen yllättynyt ja luonnollisestikin ilahtunut valitsemisestaan Vuoden yleislääkäriksi. Hän toteaa tällaisen vuosittaisen yleislääkärien palkitsemisen olevan tärkeä profiilin noste perusterveydenhuollon työntekijöiden kannalta, millä otetaan esiin erityisesti nämä ns. tavallisen työn puurtaajat.

Perusterveydenhuolto onkin Johannalle myös jatkossa lähellä sydäntä: "Nuorten ohjaaminen ja potilastyö on se mun juttu", hän sanoo kiteyttäen työnsä sisällön.

Palkinto jaettiin Yleislääkäripäivillä, jotka pidetään 24.-25.11.2016 Helsingin Marina Congress Centerissä.

Lisätietoja: viestinta@kirkkonummi.fi