Veikkolan koululle hienot sijoitukset valtakunnallisissa robotiikka-kisoissa!

23.05.2018 10:26

Kategoria: Opetus Lapset Nuoret

Tänä keväänä Kirkkonummen koulujen välisiin robotiikkakilpailuihin osallistui Veikkolan koulusta neljä joukkuetta. Kaikkien joukkueiden jäsenille voi antaa tunnustuksen sinnikkyydestä, luovuudesta ja hyvästä yhteistyöstä. Talent-sarja oli tarkoitettu 1–5-luokan oppilaille. Siinä hopealle ylsi joukkue nimeltä Hilavitkuttajat jäseninään Alvar Lähteenmäki ja Jaako Riihimäki. Sumo-sarjassa Veikkolan koulun joukkue jäseninään Ossi Ruokokoski, Matias Lamminmäki ja Eemil Riihimäki voittivat kultaa. Robotti oli osuvasti nimetty Marsalkka Mannerheimin lempinimen mukaan Marskiksi, koska robotti käytti samankaltaista koukkaustaktiikkaa kuin Suomen armeija talvi- ja jatkosodassa.

Tänä keväänä robotiikkakerhon oppilaista saatiin muodostettua kaksi joukkuetta myös Innokas-verkoston järjestämään valtakunnallisiin robotiikkakisoihin Tampereelle. Molemmat joukkueet osallistuivat Pelastus 2 -sarjaan. Tässä sarjassa robotin pitää seurata mustaa viivaa uhrin pelastusalueelle. Matkan varrella robotti kohtaa erilaisia haasteita kuten mäkiä ja esteitä. Uhrin pelastusalueella robotin pitää löytää uhri, tarttua siihen ja siirtää tämä pelastusalueen ulkopuolelle. Veikkola 2 -joukkueeseen kuuluivat Eemil Riihimäki, Ossi Ruokokoski ja Matias Lamminmäki. He sijoittuivat Pelastus 2 -sarjassa 8. sijalle. Veikkola 1 -joukkue jäseninään Eevert Lähteenmäki ja Nuutti Riihimäki sijoittuivat Pelastus 2 -sarjassa 4. sijalle. He saivat saman pistemäärän kuin 3. tullut joukkue, mutta putosivat suoristusajan perusteella 4. sijalle. Tätä voidaan pitää kisoihin ensimmäistä kertaa osallistuvalta joukkueelta erinomaisena suorituksena, kun ottaa huomioon, että kilpailun taso oli todella korkea. Tärkeää on myös todeta, että tämä oli molempien joukkueiden yhteinen menestys, sillä yhteistyö joukkueiden välillä reilua ja kaveria autettiin hädässä, mikäli mahdollista.

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita. Kiitän kaikkia osallistujia vielä kerran hienosta menestyksestä ja ennen kaikkea loistavasta tiimityöstä. Toivottavasti saamme mukaan ensi lukuvuonnakin innokkaita oppilaita, jotka haluavat kehittää itseänsä tämän toiminnan parissa. Mukaan olisi hienoa saada myös tyttöjä, sillä heillekin kyllä varmasti löytyy mielenkiintoista puuhaa robottien parissa eikä tämä ole tarkoitettu ainoastaan pojille.

Teksti & kuva: Hannu Björkqvist

robotiikkakilpailun osallistujat haastattelussa