Veikkolan koulu menestyi Taitaja 9-kilpailussa

17.01.2019 12:40

Kategoria: Opetus Lapset Nuoret

Veikkolan koulusta kaksi joukkuetta selvitti aikaisemmin tiensä Taitaja9 paikalliskilpailusta Uudenmaan Taitaja9-aluekilpailuun Karjaalle. Karjaalla joukkueet menestyivät seuraavasti:

VEIKKOLA 2 (Emil Eklund, Markus Mäkitiura, Vendla Kinnunen, varalla Saga Nevalinna) sijoittui sijoille 5.-8.

VEIKKOLA 3 (Kelly Ahtola, Aarne Vuolanto, Rasmus Jokelainen) sijoittui sijalle 2. ja pääsi toukokuussa käytävään valtakunnalliseen finaaliin Joensuuhun.

Finaalissa on vastassa 35 Suomen parasta joukkuetta. Suorituksen arvoa kuvaa se, että viime vuonna osallistuvia joukkueita eri karsintojen tasoilla oli reilu tuhat. Veikkolan koulun menestys Taitaja9 -kilpailussa on jatkunut kauan ja vakiintunut korkealle tasolle. Valtakunnan finaaliin on päästy Veikkolan koulusta myös useasti aikaisemmin.

Taitaja9 on hyväntuulinen ja reipas kädentaitokilpailu, joka tempaa mukaansa niin 7.–9.-luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin. Vauhdikas tapahtuma on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin. Kisassa tarvitaan monen oppiaineen osaamista.

Aiemmin peruskoulun 9.-luokkalaisille tarkoitettu Taitaja9 on nyt koko yläkoulun kisa. Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita.

Veikkolan koulun Taitaja9-joukkue