Veikkolan koulu menestyi StarT-festivaaleilla

23.04.2019 14:59

Kategoria: Opetus Lapset Nuoret

Veikkolan yhtenäiskoulu osallistui Uudenmaan StarT-festivaaleille perjantaina 12.4 Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksessa. Oppilaat esittelivät tuomareille festareilla Sähköä ja energiaa -projektityön, ja voitti sillä kategorian ”Paras toteutus yhteistyöstä yli luokka-asteiden”.

Projektissa yläkoulun valinnaisaineryhmä (8 lk) rakensi ryhmittäin toimivat sähkömoottorit. Tarkoituksena oli selkeyttää oppilaille, miten sähkömoottorin toimii ja paras tapa siihen oli niiden rakentaminen

Alakoulun 6. luokan oppilaat, yhdessä opettajansa Tiina Ilanderin kanssa, tutustuivat samaan aikaan energiaan käsitteenä ja sen tuottamiseen eri menetelmillä. Asian selkeyttämiseksi oppilaat rakensivat tuulivoimalat, joissa siivet pyörittävät akselin välityksellä pientä sähkömoottoria. Apuna, tutoreina, heillä oli yllä mainitun 8.luokan valinnaisaineryhmä. Vanhemmat oppilaat siis auttoivat ja opettivat nuorempiaan.

Projektin valittiin myös yleisön toimesta festivaalien parhaaksi projektiksi.

Tuomareiden kommentit projektista:
"Hurjan hieno projekti ja mielettömän hieno esitys! Olitte kaikki ihanan innostuneita omasta aiheesta ja olette oppineet projektin myötä selkeästi paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita sähkömoottoreihin ja generaattoreihin liittyen! Projekti oli kokonaisuudessaan hurjan laaja ja on vaatinut ryhmältä paljon hienoa suunnittelutyötä ja insinöörin taitoja. Erinomaista yhteistyötä!"

Koulua ja projektia olivat edustamassa festivaaleilla Jaako Riihimäki, Alvar Lähteenmäki, Aapo Kinnunen ja Robin Ehrnsten.

StarT on kansainvälinen ja yhteisöllinen toimintamalli, jossa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia ja ilmiöpohjaisia projekteja. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta aina toiselle asteelle. Lue lisää.

Koulua ja projektia olivat edustamassa festivaaleilla: Jaako Riihimäki, Alvar Lähteenmäki, Aapo Kinnunen ja Robin Ehrnsten.