Varhaiskasvatus illalla, yöllä ja viikonloppuna

Huoltajien säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi lapselle järjestetään varhaiskasvatusta illalla, yöllä ja viikonloppuina.

Jos tarve on vähäistä, lapsen varhaiskasvatus järjestetään lähipäiväkodissa tai perhepäivähoidossa ja vuorohoito tarvittaessa vuoropäiväkodissa. Molempia samassa taloudessa asuvia huoltajia pyydetään ilta-ja vuorohoidon hakemisen yhteydessä esittämään todistus vuorotyöstä tai opiskelusta.

Jolkbyn päiväkoti on ainoa niin sanottu vuoropäiväkoti Kirkkonummella, jossa tarjotaan varhaiskasvatusta illalla, yöllä ja viikonloppuisin.

Suomenkielisistä päiväkodeista illalla avoinna on Masalan päiväkoti ja Vuorenmäen päiväkoti (2.1.2018 alkaen) arkisin (ma - pe) klo 6.00 - 22.00. Ruotsinkielisessä varhaiskasvatuksessa iltahoitoa järjestetään tarpeen mukaan.

Vuorohoito

Varhaiskasvatusta yöllä tarvitsevat lapset tulevat hoitoon klo 21.00 mennessä ja lapset, jotka eivät jää yöksi varhaiskasvatukseen, haetaan klo 22.00 mennessä. Vuorohoitoa on lapsen hoito arkisin klo 17.30-6.30 välillä sekä viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Aamuisin varhaiskasvatusta järjestetään klo 5.30 alkaen, illalla klo 22.00 saakka ja yöllä klo 22.00 - 6.30 välisenä aikana. Poikkeavista ajoista neuvotellaan perhekohtaisesti lapsen etu ja kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioiden. Iltahoitoa järjestetään perheille, jotka tarvitsevat vanhempien työn tai iltaopiskelun vuoksi lapselleen hoitoa arki-iltaisin klo 18.00 – 22.00 välisenä aikana.

Lasten hoitoajat perustuvat huoltajien työvuoroihin tai opiskeluaikoihin. Huoltajien vapaa- tai lomapäivinä ei tarjota vuorohoitoa. Sovitut hoitoajat kirjataan yhteistyösopimukseen, joka laaditaan hoidon alkaessa ja tarkistetaan toimintakauden alussa sekä aina hoidon tarpeen muuttuessa. Varhaiskasvatuksen tarpeesta tulee ilmoittaa kirjallisesti kaksi viikkoa etukäteen. Tavoitteena on kasvatuskumppanuuden hengessä huoltajien kanssa tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia mahdollisimman selkeällä päivärytmillä ja huomioon ottaen lapsen tarve lepoon ja riittävään yöuneen.

Kun varhaiskasvatuksen tarve illalla, yöllä tai viikonloppuina päättyy tai vähenee, lapselle järjestetään paikka kello 6.30–17.30 toimivasta ryhmästä päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Kesällä ja juhlapyhien aikana päiväkodit ovat avoinna erillisen ilmoituksen mukaan.

Kansalaiset,Lapset ja lapsiperheet
Lasten päivähoito
varhaiskasvatus / ruotsinkielinen varhaiskasvatus, varhaiskasvatus / suomenkielinen varhaiskasvatus
Suomenkielisen varhaiskasvatuksen palveluohjaus