Varhaiskasvatuksen ja opetuksen ajankohtaiset koronatiedotteet

(sivu on päivitetty 30.4.2021)

Varhaiskasvatuksen toiminta ennallaan ja vuosiluokkien 1-10 opetus järjestetään lähiopetuksena

Varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja perusopetuksen vuosiluokilla 1-10 noudatetaan normaalilainsäädäntöä ja järjestetään lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Lapset ja oppilat tulevat siis varhaiskasvatukseen ja kouluun normaalisti, kuitenkin noudattaen hygienia- ja turvaetäisyysohjeita.

Varhaiskasvatuksen tai kouluun ei saa tulla, jos on sairastumiseen viittavia oireita. Lisäksi noudatamme Opetushallituksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeistuksia.

Varhaiskasvatuksen asukaspuistojen ulkotoiminta avataan 5.5.2021. Wc-tiloja saa käyttää tarvittaessa.

Toinen aste lähiopetukseen

Kirkkonummen lukioissa siirrytään kokonaan lähiopetukseen 3.5.2021 alkaen.

Koulupsykologi- ja koulukuraattoripalvelut

Suomenkieliset koulupsykologi- ja koulukuraattoripalvelut tarjoavat tarvittaessa neuvontaa oppilaille ja heidän huoltajilleen. Opiskelijahuollon työntekijät tavoitat puhelimella, sähköpostiviestillä tai Wilma-viestillä. On myös mahdollista soittaa ja kysyä neuvoa nimettömästi, jolloin ei synny asiakkuutta. Yhteyttä voi ottaa, jos lapsi tai nuori reagoi voimakkaasti esim. on levoton, pelokas tai hänellä on univaikeuksia.

Koulukuraattorit

Koulupsykologit

Sairaan lapsen neuvonnasta vastaa kouluterveydenhuolto.

Jos huoltajana mietit, miten Korona-viruksesta ja sen aiheuttamista tunteista voi keskustella lapsen kanssa, neuvoa saa seuravasta linkistä:

Vahva suositus kasvomaskin käytöstä

Kirkkonummen kunta suosittelee kaikille 12 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kunnan palveluissa, jollei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Maskin käyttö on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee muunmuassa kuudennen luokan, yläkoulujen ja lukioiden oppilaita ja henkilökuntaa sekä varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia hakutilanteissa.

Edelleen on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Jos olet oireinen tai sairas, jää kotiin ja hakeudu koronatestiin pienissäkin koronavirusinfektioon viittaavissa oireissa.

THL:n maskisuositus

COVID-19 ja koulujuljetus

Koronavirusepidemian vuoksi lakisääteisen maksuttoman koulukuljetuksen vaihtoehtona Kirkkonummen kunta tarjoaa mahdollisuuden saattoavustukseen. Tarkemmat ohjeet saattoavustuksen hakemiseen ajalle 8.1.– 19.2.2021 on toimitettu huoltajille sähköpostitse.

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotilaille mm. joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää.