Varhaiskasvatuksen ja opetuksen ajankohtaiset koronatiedotteet

(päivitetty 16.12.2021)

Varhaiskasvatus ja perusopetus

Varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja perusopetuksen vuosiluokilla 1–10 noudatetaan normaalilainsäädäntöä ja järjestetään lähtökohtaisesti lähiopetuksena.

Toiminnassa noudatetaan Opetushallituksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeistuksia. Varhaiskasvatuksen tai kouluun ei saa tulla, jos on sairastumiseen viittavia oireita.

Peruskouluissa oppilaiden maskisuositus koskee vuosiluokkien 6–9 oppilaita. Oppilaat saavat käyttöönsä kertakäyttömaskeja omalta koulultaan. Halutessaan oppilaat saavat käyttää myös omia maskeja.

Toinen aste

Kirkkonummen lukioissa opetus järjestetään lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Lukioissa on voimassa vahva maskisuositus.

Vahva suositus kasvomaskin käytöstä

Kirkkonummella on voimassa laaja maskisuositus rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan näin ollen myös oppilaitoksissa kuudennesta luokasta lähtien. Maskisuositus on voimassa 16.1.2022 asti.

Edelleen on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Jos olet oireinen tai sairas, jää kotiin ja hakeudu koronatestiin pienissäkin koronavirusinfektioon viittaavissa oireissa.

COVID-19 ja koulujuljetus

Koronavirusepidemian vuoksi lakisääteisen maksuttoman koulukuljetuksen vaihtoehtona Kirkkonummen kunta tarjoaa mahdollisuuden saattoavustukseen. Tarkemmat ohjeet saattoavustuksen hakemiseen ajalle 10.1.-18.2.2022 toimitetaan huoltajille sähköpostitse.

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotilaille mm. joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää.

Koulupsykologi- ja koulukuraattoripalvelut

Suomenkieliset koulupsykologi- ja koulukuraattoripalvelut tarjoavat tarvittaessa neuvontaa oppilaille ja heidän huoltajilleen. Opiskelijahuollon työntekijät tavoitat puhelimella, sähköpostiviestillä tai Wilma-viestillä. On myös mahdollista soittaa ja kysyä neuvoa nimettömästi, jolloin ei synny asiakkuutta. Yhteyttä voi ottaa, jos lapsi tai nuori reagoi voimakkaasti esim. on levoton, pelokas tai hänellä on univaikeuksia.

Koulukuraattorit

Koulupsykologit

Sairaan lapsen neuvonnasta vastaa kouluterveydenhuolto.

Jos huoltajana mietit, miten Korona-viruksesta ja sen aiheuttamista tunteista voi keskustella lapsen kanssa, neuvoa saa seuravasta linkistä: