Varhaiskasvatuksen ja opetuksen ajankohtaiset koronatiedotteet

(päivitetty 10.8.2021)

Lukuvuosi 2021-2022 käynnistyy 16.8. lähiopetuksena

Varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja perusopetuksen vuosiluokilla 1-10 noudatetaan normaalilainsäädäntöä ja järjestetään lähtökohtaisesti lähiopetuksena.

Toiminnassa noudatetaan Opetushallituksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeistuksia. Varhaiskasvatuksen tai kouluun ei saa tulla, jos on sairastumiseen viittavia oireita.

Oppilaiden maskisuositus koskee vuosiluokkien 6-9 oppilaita ja lukio-opiskelijoita. Oppilaat saavat käyttöönsä kertakäyttömaskeja omalta koulultaan. Halutessaan oppilaat saavat käyttää myös omia maskeja.

Kirkkonummen koronarokotukset 12–15-vuotiaille alkavat koulujen alkaessa. Lue koko tiedote täältä.

Toinen aste aloittaa lähiopetuksessa

Kirkkonummen lukioissa syyslukukausi lähtee käyntiin 16.8. lähiopetuksessa.

Vahva suositus kasvomaskin käytöstä

Kirkkonummen kunta suosittelee kaikille 12 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kunnan palveluissa, jollei maskin käytölle ole terveydellistä estettä. Maskin käyttö on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee muunmuassa kuudennen luokan, yläkoulujen ja lukioiden oppilaita ja henkilökuntaa sekä varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajia hakutilanteissa.

Edelleen on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Jos olet oireinen tai sairas, jää kotiin ja hakeudu koronatestiin pienissäkin koronavirusinfektioon viittaavissa oireissa.

COVID-19 ja koulujuljetus

Koronavirusepidemian vuoksi lakisääteisen maksuttoman koulukuljetuksen vaihtoehtona Kirkkonummen kunta tarjoaa mahdollisuuden saattoavustukseen. Tarkemmat ohjeet saattoavustuksen hakemiseen ajalle 16.08. -22.12.2021 toimitetaan huoltajille sähköpostitse.

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotilaille mm. joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja on vaikeaa välttää.

Koulupsykologi- ja koulukuraattoripalvelut

Suomenkieliset koulupsykologi- ja koulukuraattoripalvelut tarjoavat tarvittaessa neuvontaa oppilaille ja heidän huoltajilleen. Opiskelijahuollon työntekijät tavoitat puhelimella, sähköpostiviestillä tai Wilma-viestillä. On myös mahdollista soittaa ja kysyä neuvoa nimettömästi, jolloin ei synny asiakkuutta. Yhteyttä voi ottaa, jos lapsi tai nuori reagoi voimakkaasti esim. on levoton, pelokas tai hänellä on univaikeuksia.

Koulukuraattorit

Koulupsykologit

Sairaan lapsen neuvonnasta vastaa kouluterveydenhuolto.

Jos huoltajana mietit, miten Korona-viruksesta ja sen aiheuttamista tunteista voi keskustella lapsen kanssa, neuvoa saa seuravasta linkistä: