Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut – ilmoita tietosi

08.07.2019 13:34

Kategoria: Perusturva

Kirkkonummen ja muiden Länsi-Uudenmaan kuntien vammais- ja vanhuskuljetukset uudistuvat vaiheittain. Muutostyötä valmistellaan Kuljetukset 2019 -projektissa. Tavoitteena on luoda kunnille yhteiset kriteerit ja toimintatavat vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolakien mukaisiin kuljetuksiin.

Kuljetukset 2019 -projektissa Kirkkonummi sekä muut Länsi-Uudenmaan kunnat (Espoo, Lohja, Vihti, Karkkila, Raasepori, Kauniainen, Hanko, Siuntio ja Inkoo) kehittävät kuljetuspalveluja yhdessä.

Jatkossa Espoon kaupunki järjestää palvelut koko Länsi-Uudellemaalle. Jokainen kunta päättää ja rajaa itse kuljetusalueensa, eli alueen, jolla kuntalainen voi palvelua käyttää. Tavoitteena on kehittää nykyaikainen ja asiakaslähtöinen kuljetusten toimintamalli, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa sekä palvelun järjestämistapoja. Palvelun kehittämiseen osallistuvat työntekijät, asiakkaat sekä vanhus -ja vammaisneuvostot.

Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen toiminta alkaa vaiheittain vuoden 2019 lopulla. Kulkukeskuksen toiminnan käynnistymisen myötä asiakastiedot päivitetään järjestelmään. Mikäli olet Kirkkonummen kunnan asukas ja kuntasi on myöntänyt sinulle sosiaalihuolto- tai vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun, voit halutessasi ilmoittaa omat tietosi 2.7.-19.8. välisenä aikana vastaamalla tähän kyselyyn. Loppujen asiakkaiden osalta Kirkkonummen kunta syöttää järjestelmään asiakkaiden perustiedot ja tarkentavat tiedot täydennetään tarvittaessa asiakkaiden kanssa myöhempänä ajankohtana.

Taxi