Valtakunnan hallitus linjasi maskien käyttämisestä sekä laajasta etätyösuosituksesta

13.08.2020 18:02

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne Perusturva

Pääministeri Sanna Marinin hallitus antoi 13.8.2020 linjauksensa etätyöstä, maskien käyttämisestä sekä riskimaista Suomeen palaamisesta. THL:n suosituksen mukaisesti kasvomaskeja olisi syytä käyttää joukkoliikenteessä, matkalla koronatestiin ja riskialueelta palatessa sekä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.    

Maskit tulee lähtökohtaisesti jokaisen kustantaa itse. Kuntien tulee kuitenkin huolehtia siitä, että vähävaraisimmat ja haavoittuvimmassa asemassa olevat kuntalaiset saavat maskeja ilmaiseksi. Kirkkonummen kunta on jo käynnistänyt valmistelut maskien tilaamiseksi. Pestäviä maskeja tilataan sekä kuntalaisten että henkilökunnan tarpeisiin. Kasvomaskeja tullaan jakamaan kunnantalolla sekä kunnan toimipisteeltä Swegon Oy:n tiloissa ja Toritien toimipisteissä myöhemmin erikseen tiedotettavalla tavalla.

Hallitus suosittelee etätyön tekemistä alueilla, joilla koronatartunnat ovat kasvussa. Tällä hetkellä suositus etätöistä on näin ollen voimassa mm. Uudellamaalla. Kunnan työntekijät jatkavat etätöitä niissä toiminnoissa, joissa se on mahdollista. Etätöihin siirtyminen on myös turvallisuusteko – kaikki ammattiryhmät eivät voi etätöitä tehdä, ja väljyyttä luomalla edistämme työnteon turvallisuutta myös niille henkilöstöryhmille, joiden on välttämätöntä käyttää julkista liikennettä ja työskennellä työnantajan tiloissa. 

Kunnantalon ovet pidetään toistaiseksi auki. Etätyöt pyritään suunnittelemaan siten, että kuntalaisia voidaan palvella sekä etäyhteyksillä että tarvittaessa myös paikan päällä.

Majakkalogo