Väliaika- ja joulunajan tiedote Brita Blombergin etuuksista

14.12.2020 09:18

Kategoria: Seniorit

Veikkolalainen Brita Blomberg testamenttasi omaisuutensa käytettäväksi veikkolalaisten ikäihmisten hyväksi, jotta he saisivat ”kultareunaa” eli palveluja, joita kunta ei tarjoa. Toiminta alkoi lokakuussa 2010.

”BB-ryhmään” kuuluvat 68 vuotta täyttäneet 02880 ja 02860 postinumeroalueilla asuvat veikkolalaiset.

Brita Blombergin suunnitteluryhmä kokoontui 7.12, jolloin BB-etuuksia muutettiin selkeämmiksi.

Osa etuuksien muutoksista vaatii myös enemmän jatkoselvittelyjä ja/tai ei ole toteutettavissa vallitsevan tilanteen vuoksi, joten niistä tiedottaminen jää ensi vuoden puolelle. 

2021 Selvityksen alla on

- Nummelan kutsutaksin jatkaminen. Pyrimme, että se voisi jatkua vallitsevaan tilanteen ja palveluntuottajan selvittyä.

- Liikuntaetuudet tulevat muuttumaan selkeämmiksi. Lisätietoja tammikuussa. Palveluntuottajia on tiedotettu asiasta.

Käytettävissä olevat etuudet:

- Jalkahoitoetuus jatkuu siten, että etuutta voi käyttää edelleen vain perusjalkahoitoon, ja rahallinen BB-alennus on jatkossa tarkoitettu vain heille, joiden on hankala itse huolehtia jalkojenkunnon tarkastamisesta ja kynsien leikkauksesta. Alennuksen voi saada jatkossa vain Veikkolan Askel Jalkahoidosta. Edellisiä palveluntuottajia on tiedotettu asiasta. Lisätietoja tammikuussa.

- Apua leskelle enintään 100 €. Käytettävä vuoden kulussa tapahtumasta. Esim. kaapien siivousta, ja muita kodinhoitoon liittyviä tehtäviä, joista puoliso on aiemmin huolehtinut. Varmistettava oikeus etuuden käyttöön ensin palveluohjaajalta.

- Raskaasta pihatyöstä enintään 100 € vuodessa/talous (esim. lumityöt, hiekoitus, rännien puhdistus, huom. ei rakennuksen korjausta, myös rivitalossa asuville) Avustusta myönnetään yksin asuvalle tai pariskunnalle, joista molemmat ovat huonokuntoisia. Asiakkaat varmistavat oikeutensa etuuden käyttöön ensin palveluohjaajalta.

- Siivouksesta 100 € vuodessa/talous. Varmistettava oikeus etuuden käyttöön ensin palveluohjaajalta.

- Ruokalippuja koulun ruokailuun. Kansaneläkeläiset ja yli 65-vuotiaat voivat ostaa ruokalippuja Veikkolan kirjastosta. Ruokailu tapahtuu Veikkolan koulussa klo 12:30 - 13:15. Ruokalista on nähtävillä Kirkkonummen Sanomissa. BB-ryhmäläiset saavat veloituksetta rajatun määrän lippuja Veikkolan koulun ruokailuun, syksyllä 10 kpl ja keväällä 10 kpl. Etukäteistilaukset palveluohjaajalta puhelimitse tai sähköpostitse.

- Anna vartti vahvuuksille. Varaa Vahvuusvartti-puhelintuokio. Vahvuusvartissa keskustellaan ikäihmisten BB-palveluohjaajan kanssa vahvuuksistasi ja elämänkokemuksestasi puhelimitse. Puhelut ovat luottamuksellisia. Varaa oma varttiaikasi Marja Keräseltä puhelimitse 050 413 7443. Lisätietoja Ikäopiston sivulta www.ikaopisto.fi

- Lonkkasuojat. Kun tarvitset veloituksettomia lonkkasuojia, ota yhteys palveluohjaajaan.

Yhteystietoja:

Tarkista, onko sähköpostiosoitteesi ajan tasalla, saatko tuoreimmat tiedot eduista?

Facebook-sivu: https://www.facebook.com/Brita-Blombergin-testamentti-projekti-279040875470720/ 

Kaikissa edellä mainituissa asioissa lisätietoja antaa palveluohjaaja Marja Keränen puh. 050 413 7443 ark. Jätä viesti vastaajaan, jos et tavoita.

Palveluohjaaja on lomalla 18-31.12.2020.

Tärkeissä ja kiireellisissä BB-etuuksiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä hoitotyönjohtaja Gun-Lis Wollsteniin puh: 050-577 47 85.

Kaikkia Kirkkonummen kunnan ikäihmisiä palvelee Seniorilinja puh: 040-126 99 00.

""