Vaikea historia - vuosi 1918 Kirkkonummella

08.10.2018 09:38

Kategoria: Seniorit Matkailu Opetus Kulttuuri Vapaa-aika

VAIKEA HISTORIA – VUOSI 1918 KIRKKONUMMELLA

Lähihistorian tutkiminen on vaikeaa, koska se edelleen koskettaa niin konkreettisesti monien perheiden elämänkohtaloita. Tietokirjailija, sotatieteiden tohtori Ove Enqvist kertoo Mäkiluodon tapahtumista vuonna 1918 ja Sture Lindholm, FM, historianopettaja ja tietokirjailija jatkaa aiheella ”Vaikea vuosi 1918 läntisellä Uudellamaalla”.

Yleisesikuntakomentaja ja sotatieteiden tohtori Ove Enqvist palveli Mäkiluodon linnakkeen päällikkönä 1970-luvulla. Hän palveli sen jälkeen muun muassa rannikkopatteriston komentajana Upinniemessä sekä Rannikkotykistökoululla että Pääesikunnassa eri tehtävissä. Nykyisin eläkkeellä oleva Enqvist on julkaissut yli 30 Suomen rannikkopuolustukseen liittyvää julkaisua, mm. Mäkiluodon historiikin vuonna 2017.

Kirjailija ja tutkija FM Sture Lindholm toimii historianopettaja Tammisaaren ruotsinkielisessä lukiossa. Tohtorikoulutettavana Åbo Akademissa hänen tutkimusaiheenaan on sisällissota läntisellä Uudellamaalla. Hän on kirjoittanut aiheesta useita kirjoja, mm. keväällä 2018 julkaistun Vankileirihelvetti Dragsvik - Tammisaaren joukkokuolema 1918.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan vaikeasta historiasta 11.10. klo 17 kunnantalolle! Alustukset pidetään suomeksi, keskustelu on kaksikielinen. Tilaisuuden juontaa kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta ja loppupuheenvuoron pitää Kari Rantanen Kirkkonummen kansaisopistolta. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kirkkonummen kansalaisopisto ja Kirkkonummen kulttuuritoimi.

Tilaisuuden aikana on mahdollista myös ostaa luennoitsijoiden kirjoja. Tilaisuus on maksuton, mutta toivomme ilmoittautumista, jotta osaamme varautua osallistujamäärään.

Tilaisuus tullaan suoratoistamaan Kirkkonummen kunnan Youtube-kanavalla.

Mäkiluoto 1920- tai 1930-luvun alussa. Kuva Kansallisarkiston digi-kokoelma.