Uusia ohjeistuksia maskien käyttöön - kouluja koskeva yleinen maskisuositus poistuu Kirkkonummella 25.10.

20.10.2021 08:35

Kategoria: Varhaiskasvatus Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Koronaviruksen tartuntariski varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen seurannassa ollut pieni. Sen myötä kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien oppilaiden yleinen maskisuositus koulun tiloissa poistuu Kirkkonummen kunnassa syysloman jälkeen eli 25.10.2021 alkaen. Samalla poistuu myös koulujen henkilökuntaa koskeva maskisuositus.

Varhaiskasvatuksessa kuitenkin suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä aina, kun se on mahdollista. Koska lapsia ei ole rokotettu, epidemiat ovat päiväkodeissa ja muissa varhaiskasvatuksen toimipaikoissa edelleen mahdollisia.

THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan kasvomaskin käytöstä ole tarvetta enää antaa yleistä valtakunnallista opetussektoria koskevaa suositusta.

Maskia suositellaan edelleen käytettäväksi esimerkiksi joukkoliikenteessä

Maskia suositellaan käytettäväksi samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa.

Maskien käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa aina, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai jos henkilö ei ole sairastanut koronavirustautia edeltävien kuuden kuukauden aikana. Maskia on myös aina syytä käyttää matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, mikäli henkilöllä on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella 

Maskien käyttöä suositellaan edelleen rokotussuojasta huolimatta kaikille tilanteissa, joissa koronaviruksen tartuntariski ja leviämispotentiaali on kohonnut.  Näin ollen maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa, uskonnollisissa kokoontumisissa sekä ravintoloissa.

Lisäksi suositus maskin käytöstä pätee myös kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Myös ulkotiloissa pitkäkestoisen ruuhkan tilanteissa maskin käyttö on suositeltavaa. Suositukset koskevat kaikkia 12 vuotta täyttäneitä.

Fyr logo