Uusi ruotsinkielinen datanomikoulutus alkaa Kirkkonummella syksyllä 2019

24.01.2019 17:36

Kategoria: Opetus Nuoret

Syksyllä 2019 Axxell aloittaa uuden ruotsinkielisen datanomikoulutuksen (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto) Kirkkonummella. Koulutus järjestetään Axxellin ja Kyrkslätts gymnasiumin yhteistyönä.

– Syy siihen, että Axxell järjestää tämän koulutuksen Kirkkonummella on, että Kirkkonummen kunta on ollut meihin yhteydessä ja halunneet ammatillista koulutusta Kirkkonummelle. Siitä syystä järjestämme nyt datanomikoulutuksen täällä, Axxellin rehtori Lena Johansson sanoo.

Koulutus järjestetään Kyrkslätts gymnasiumin tiloissa. Mahdollisuus suoritta kaksoistutkinto (datanomi + ylioppilas) tai jopa kolmoistutkinto (datanomi + lukion päättätodistus + ylioppilastutkinto) on myös mainio, jos vain on valmis panostamaan hieman enemmän opiskeluunsa.

– Me näemme tämän hyvänä mahdollisuutena etenkin lukion yrittäjä-linjalla opiskeleville, päivähoito- ja optetuspäällikkö Mikael Flemmich toteaa.

Perustutkinto muodostuu 180 osaamispisteestä, joista 105 on pakollisia ammatillisia tutkinnonosia. Osaamisala, jota tarjotaan Kirkkonummella, on ohjelmistotuotannon osaamisala. Yhteiset tutkinnon osat (35 osp) suoritetaan lukiossa, niin, että opiskelijoille tarjotaan ne lukion kurssit, jotka Opetushallituksen määräysten mukaan vastaavat ammatillisen koulutuksen tutkinnon osia.

Tämän lisäksi tutkintoon kuuluu valinnaisia tutkinnon osia, yhteensä 40 osp, ja nämä suoritetaan opiskelijan oman henkilökohtaisen osaamisen kehityssuunnitelman mukaan. Valinnaiset tutkinnon osat voidaan suorittaa työelämässä, lukiokursseina, avoimen ammattikorkeakoulun kursseina, Karjaalla muiden datanomiopiskelijoiden kanssa jne. – vaihtoehdot ovat monet. Axxell tarjoaa myös muita mahdollisuuksia yhteisten ja valinnaisten tutkinnon osien suorittamiseen, jos opiskelijalla on mahdollisuus opiskella jaksoja Karjaalla.

Datanomikoulutukseen voi hakea sekä nuoret että aikuiset. Peruskoulun päättävät hakevat ensisijaisesti kevään yhteishaussa 19.2.–12.3.2019 osoitteessa www.opintopolku.fi. Muut hakevat koulutukseen jatkuvassa haussa Axxellin kotisivujen kautta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, ja tutkinnosta voi suorittaa tarvittaessa myös osatutkinnon, eli yhden tai useampia tutkinnon osia.

Lisätietoja antaa
Rehtori Lena Johansson, Axxell, puh. 044 739 7345