Uusi rokotuspiste avasi tänään ovensa

15.03.2021 18:24

Kategoria: Perusturva Koronatilanne Palvelut

Kirkkonummen Ostarin alakertaan, entisiin Nordean konttorin tiloihin on tänään avattu Kirkkonummen rokotuspiste. Rokotuskoordinaattori Hanna Levàn on syystä tyytyväinen: yhdessä Toimarin kanssa pystytetyt tilat ovat toimivat, turvalliset ja viihtyisät.

Tähän saakka koronarokotuksia on annettu perhekeskuksen tiloissa, jotka ovat kyllä riittäneet, koska rokotteita on saatu toistaiseksi Kirkkonummelle vain vähän. Hanna Levàn odottaa kuitenkin, että myöhemmin keväällä rokotteita saadaan huomattavasti enemmän ja rokottaminen pääsee kunnolla vauhtiin.

Rokotteiden saatavuudessa on ollut epävarmuustekijöitä paljon. Rokotteiden toimitusmäärät kuntaan saattavat muuttua lyhyenkin ajan sisällä. Tästä päivästä lähtien ainakaan Kirkkonummen kunnan tilat eivät muodosta tulppaa rokotusten sujuvuudelle: Tiloissa pystytään rokottamaan satoja ihmisiä päivässä. Toimintaa voidaan jatkossa laajentaa myös iltoihin ja viikonloppuihin, jolloin rokotusmäärät nousevat entisestään.

Uuteen rokotuspisteeseen tullaan Kirkkonummen ostarin parkkipaikalta pizzeria La Gabbanan vierestä. Sisällä odotetaan kutsua rokotushuoneeseen väljässä odotustilassa. Rokotushuoneista siirrytään tarkkailutilaan, jossa pysytään noin 15 minuuttia. Näin varmistetaan, ettei rokote aiheuta yllättäviä reaktioita. Kaikkien rokotusten jälkeen on syytä odottaa valvotuissa tiloissa hetken aikaa, ennen kuin lähtee liikkeelle.

Tiloista poistutaan Asematien puolelle, joten ihmisten kohtaamista ja edestakaista kulkemista pystytään välttämään hyvin.

Yli 80-vuotiaista kirkkonummelaista on rokotettu Pfizerin rokotteella noin 70%. 70-74 vuotiaista on rokotettu 6% ja 75-79 vuotiaista 26%. Ikäihmisille tarkoitettua rokotetta on toistaiseksi kysyntään nähden vähän tarjolla.  Astra Zenecan rokotetta on annettu alle 70-vuotiaille 1. riskiryhmään kuuluville. Riskiryhmille tarkoitettuja rokoteaikoja on hyvin tarjolla.

Rokotuksiin ei lähetetä kutsuja, vaan rokotusajan voi varata itse koronarokotusaika.fi –sivulta.

Odotushuone Kirkkonummen ostarilla