Uudet koulunuorisotyöntekijät ja etsivä nuorisotyöntekijä työskentelevät kirkkonummelaisia lapsia ja nuoria varten

26.01.2021 09:15

Kategoria: Nuoriso- ja liikuntapalvelut Koulut Lapset Nuoret

Kaikki kimpassa skolessa – Koulunuorisotyötä Kirkkonummella sekä etsivä nuorisotyö Kirkkonummella hankkeet saivat aluehallintovirastolta viime vuoden lopussa valtionavustusta, jolla on palkattu kuntaan vuodeksi kolme koulunuorisotyöntekijää ja yksi etsivä nuorisotyöntekijä. Kaikkien tehtävänä on tukea kirkkonummelaisten lasten ja nuorten hyvinvointia. Koulunuorisotyöntekijät työskentelevät yläkouluissa ja lukioissa sekä etsivä nuorisotyöntekijä kaikkialla siellä missä nuoria on.

Koulunuorisotyöntekijät Jaakko, Satu ja Katharina aloittivat työnsä tammikuussa

– Olemme uudet koulunuorisotyöntekijät Kirkkonummella. Työskentelemme pääosin yläaste- ja lukioikäisten nuorten kanssa. Työtehtäviimme kuuluu muun muassa yhteisöllisyyden kasvattaminen, kiusaamisen ehkäiseminen ja kouluviihtyvyyden parantaminen sekä niihin liittyvät työmenetelmät. Odotamme innolla mitä tämä työ tuo tullessaan!, kertovat Jaakko Oksanen, Katharina Koschinski ja Satu Paukku.

Jaakko työskentelee Veikkolan ja Nissnikun koulussa, Katharina Winellska skolanissa, Kyrslätt gymnasiumissa ja Porkkalan lukiossa ja Satu Kirkkoharjun koulussa sekä Papinmäen koulussa.

Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa nuoria yksilöllisesti palveluiden piiriin

– Olen etsivä nuorisotyöntekijä Eija Rajavaara ja työkenttääni kuuluu Kirkkonummella toteutettava etsivä nuorisotyö, joka on tarkoitettu 15-28 vuotiaille kirkkonummelaisille nuorille. Etsivän nuorisotyön tavoitteena on vailla työtä, opiskelupaikkaa tai muita palveluja olevien nuorten tukeminen ja oman polun löytämisessä auttaminen. Työskentelen aina nuorilähtöisesti, tarkoituksena ei ole tehdä valintoja nuoren puolesta, vaan tuen ja autan nuorta löytämään omat vahvuudet ja tekemään omat ratkaisut.

Etsivä nuorisotyö on yksilöllistä ohjausta, jota tehdään nuoren omalla suostumuksella niin usein kuin nuori sitä toivoo. Etsivä nuorisotyö viedään nuorten luo, näin löydetään tuen tarpeessa olevat nuoret varhaisessa vaiheessa.

–Tapaan nuoria ympäri Kirkkonummea. Tai jalkaudun nuorten pariin kaduille.  Työ nuoren kanssa voi olla myös liikkuvaa ohjausta, virastokäyntejä, kotikäyntejä nuoren luokse tai muuta liikkumista nuoren kanssa, kertoo Eija.

Lisätietoa etsivästä nuorisotyöstä ja koulunuorisotyöstä:

Kirkkonummen nuoriso- ja liikuntapalvelut, nuorisojaliikunta(a)kirkkonummi.fi

Kuvassa: Jaakko Oksanen, Katharina Koschinski, Eija Rajavaara ja Satu Paukku.

Kuvassa: Jaakko Oksanen, Katharina Koschinski, Eija Rajavaara ja Satu Paukku.