Uuden pääkirjaston kahvila Toimarille

05.09.2018 14:20

Kategoria: Työllisyys Kirjasto

– Kun kuntalaisilta on kysytty mitä he haluavat uuteen pääkirjastoon, ykkössijalla on joka kerta kahvila, kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen kertoo.

Alun perin ajatuksena oli kilpailuttaa kahvilan toiminta, mutta Kull-Poutanen oli nähnyt muutamassa kirjastossa, kuinka kuntouttavan työtoiminnan väki pyöritti kahvilatoimintaa.

– Minusta tämä oli loistava idea, ja kun olin vielä nähnyt, miten hienoa työtä Toimari meillä Kirkkonummella tekee, niin otin yhteyttä.

Toimari huolehtii Kirkkonummella kuntouttavasta työtoiminnasta, ja yksikön johtaja Ulla Railio on innoissaan kahvilasta.

– Meillä on Toimarissa todella taitavia ihmisiä, ja pystymme hoitamaan niin myytävät tuotteet kuin asiakaspalvelunkin, Ulla Railio kertoo.

Ulla Railio ja Margareta Kull-Poutanen uuden kirjaston edustalla

Vaikka toiminnan käynnistymiseen on vielä yli vuosi, suunnittelu on jo täydessä vauhdissa. Yksi toiveista on ollut, että kahvilasta saa myös erikoiskahvia, ja siksi sinne ollaan hankkimassa kahvikonetta.

– Ja lokakuussa ensimmäiset lähtevät barista-kurssille, koska pitäähän konetta osata myös käyttää, Ulla Railio nauraa.

Toimarilla on tuotantokeittiöt sekä Masalassa että Jorvaksessa, ja ajatuksena on, että kaikki kahvilassa myytävät tuotteet myös valmistetaan Toimarissa.

– Ostettuja puolivalmisteita emme halua käyttää, vaan valmistamme kaiken alusta asti itse. Meiltä löytyy esimerkiksi taitavia karjalanpiirakan tekijöitä, ja niitä voimme tehdä itse ja raaka-pakastaa. Meillä keskustellaan päivittäin siitä, mitä kaikkea voimmekaan tehdä, Ulla Railio kertoo.

Uusi kahvila tulee tekemään aktiivisesti yhteistyötä uuden pääkirjaston muiden toimijoiden kanssa.

– Uudessa pääkirjastossa voi tehdä paljon muuta kuin vain lainata kirjoja, ja kaikki toiminnot tukevat toisiaan, Margareta Kull-Poutanen toteaa. Toivon myös, että kahvilasta tulee paikka, johon tullaan vähän kauempaakin juomaan hyvää kahvia ja nauttimaan maukkaista leivonnaisista.

– Tämä on oikeastaan win-win-tilanne, Ulla Railio toteaa. Toimarin asiakkaille kahvila on paikka, jossa he voivat tehdä oikeaa työtä, ja kirjaston asiakkaat taas saavat nauttia hyvistä tarjoiluista kohtuulliseen hintaan. Haluamme tehdä läheistä yhteistyötä kirjaston kanssa, jotta kirjastossa näkyvät teemat ovat esillä myös kahvilassa.

Lisätietoja antaa kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen, puh. 050 5774799 tai sähköposti etunimi.sukunimi@kirkkonummi.fi

Uuden kirjaston julkisivu