Uuden hyvinvointikeskuksen urakointisopimukset allekirjoitettiin – kunnan historian suurin yksittäinen investointi

20.11.2019 12:10

Kategoria: Tontit ja rakentaminen Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Perusturva

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen rakennusurakan sopimukset on allekirjoitettu tänään. Hyvinvointikeskuksen rakennusurakoitsija toimii SRV Rakennus Oy, LVIA SPR -urakoitsijana Saipu Oy ja sähköurakoitsijana Arina-Trio Oy. Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio kuvasi allekirjoitustilaisuudessa kunnantalolla hankkeen taustoja ja merkitystä.

-Ajatuksesta toteutukseen on vierähtänyt jo yli 20 vuotta. Hanketta ovat varjostaneet ongelmat nykyisessä terveyskeskusrakennuksessa sekä valtakunnallinen sote-uudistus. Emme voi kuitenkaan jäädä odottamaan enää uusia sote-kuvioita, vaan meidän on kyettävä tarjoamaan asiakkaillemme sote-palveluja moderneissa ja asianmukaisissa tiloissa. Hyvinvointikeskus on kunnan historian suurin yksittäinen investointi kokonaiskustannusarvion ollessa 44,5 miljoonaa euroa, kertoi kunnanjohtaja Aarnio.

Kirkkonummen vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela iloitsi allekirjoitustilaisuudessa erityisesti niin sanotun yhden luukun -periaatteen toteutumista uudessa hyvinvointikeskuksessa.

-Hankkeessa on tähdätty tietoisesti koko ajan sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatioon eli palvelujen yhteensovittamiseen. Valtakunnallisena tavoitteena on jo useita vuosia ollut saumattomat palveluketjut ja niin sanottu yhden luukun -periaate. Tämä tavoite toteutuu hyvinvointikeskuksessa, johon on keskitetty lähes kaikki Kirkkonummen keskustan sosiaali- ja terveyspalvelut, sanoi Koskela.

Hyvinvointikeskuksessa tulee työskentelemään noin 340 sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaista, ja kuntalaisia tullaan palvelemaan kaikissa ikävaiheissa. Rakennuksen suunnittelussa ja palvelujen keskittämisessä eri kerroksiin on huomioitu erityisesti asiakkaiden erilaiset tarpeet ja mahdolliset toimintakyvyn rajoitteet. 

Kirkkonummen uuden hyvinvointikeskuksen rakennusurakan on määrä valmistua kesällä 2022.

(Uutiskuvassa vasemmalta oikealle: Jaana Koskela, Jukka Tammi, Kim Åström, Saku Kosonen ja Anna-Kaisa Kauppinen)

 

 

 

 

 

-           

Allekirjoitustilaisuuden jälkeen siirryttiin tulevan hyvinvointikeskuksen tontille