Ulkoilualueet

Porkkalanniemen virkistysalue

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksellä on Porkkalanniemen lisäksi virkistysalueet Kirkkonummella Järvössä ja Stora Brändössä. Porkkalassa sijatsevat myös Kirkkonummen kunnan, Vantaan kaupungin ja Nurmijärven kunnan omistamat alueet. Alueella on opastauluja, pysäköintipaikkoja, keittokatoksia, nuotiopaikkoja, kaivoja ja käymälöitä.

Lue lisää alueesta

Nedergård

Kesäsiirtola Nedergårdin alueella Porkkalanniemen kärjessä on pysäköintipaikka, keittokatos, kaivo, nuotiopaikka ja käymälät. Lisätietoja ja varaukset puh. 09 29671/ palvelupiste.

Lisätietoja Nedergårdista

Porkkalan merikylä

Porkkalan Merikylässä Dragesvikenin alueella on vierasvenesatama, kauppa, kahvila ja polttoaineen jakelupiste.

Porkkalan merikylää hallinnoi Saaristo Yhtiöt Oy

Yhteystiedot
Porkala Marin
Dragetintie 108, 02400 Kirkkonummi
045 260 2633 
porkalamarin@seapoint.fi 

Linlon saari

Linlon saareen johtaa mantereelta kävelysilta. Alueella on pysäköintipaikka, keittokatos nuotiopaikkoja, käymälä sekä huvivenesatama. Linlon sataman toiminnasta vastaa Satamayhdistys-Linlo Marina ry. Lisätietoja sataman toiminnasta http://linlomarina.fi/
 
Lisätietoja puh. 09 29671 /nuoriso- ja liikuntapalvelut.

Meikon luonnonsuojelualue

Meiko järvineen sijaitsee Myllykylässä. Merkittävä osa alueesta on rauhoitettua ja suojelualuetta. Kartta
 
Lisätietoja puh. 09 29671 /nuoriso- ja liikuntapalvelut

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja pääosin Vihdin kunnissa. Kirkkonummella se ulottuu pohjoiseen Veikkolaan. Kansallispuisto on osa laajaa Nuuksion järviylänköä. Sen kymmenillä lammilla voit tavata kuikkia ja vanhoissa metsissä liito-oravan pesäpuita. Kansallispuisto on Metsähallituksen hallinnassa.

Nuuksion kansallispuiston palvelut: Suomen luontokeskus Haltia, Kaikuva, Sea & Mountain Adventures ja Elämystorppa Oy, tarjoavat monipuolisia palveluja Nuuksion alueella. Mustalammella, Haukkalammella, Holma-Saarijärvellä ja Iso-Holmalla on huolletut telttailualueet. Kansallispuisto rajoittuu pohjoisessa Helsingin kaupungin ulkoilualueeseen Salmeen, jossa on mm. polkuja ja latuja sekä viikonloppuisin avoinna oleva ulkoilumaja. Haukkalammella on luontotupa. Luontoretkien tukikohtana palvelee kaksi vaatimatonta varauskämppää. Kumpaankaan ei johda tietä.

Lisätietoja palveluista:

www.luontoon.fi
Suomen luontokeskus Haltia www.haltia.com

Muita ulkoilualueita

Helsingin kaupungin ulkoilualue Kauhala Lapinkylässä www.hel.fi/
Helsingin kaupungin ulkoilualue Lähteelä Porkkalanniemessä www.hel.fi/
Espoon kaupungin ulkoilualue Väransby Långvikissa www.espoo.fi