Ulkoilualueet

Porkkalanniemen virkistysalue

Uudenmaan virkistysalueyhdistyksellä on Porkkalanniemen lisäksi virkistysalueet Kirkkonummella Järvössä ja Stora Brändössä. Porkkalassa sijatsevat myös Kirkkonummen kunnan, Vantaan kaupungin ja Nurmijärven kunnan omistamat alueet. Alueella on opastauluja, pysäköintipaikkoja, keittokatoksia, nuotiopaikkoja, kaivoja ja käymälöitä.

Nedergård

Kesäsiirtola Nedergårdin alueella Porkkalanniemen kärjessä on pysäköintipaikka, keittokatos, kaivo, nuotiopaikka ja käymälät. Lisätietoja ja varaukset puh. 09 29671/ palvelupiste.

Lisätietoja Nedergårdista

Porkkalan merikylä

Porkkalan Merikylässä Dragesvikenin alueella on vierasvenesatama, kauppa, kahvila ja polttoaineen jakelupiste.

Porkkalan merikylää hallinnoi Galonis Oy, Tehtaankatu 4 B 16, 00140 Helsinki, puh: 045 260 2633, info@galonis.com

Linlon saari

Linlon saareen johtaa mantereelta kävelysilta. Alueella on pysäköintipaikka, keittokatos nuotiopaikkoja, käymälä sekä huvivenesatama. Linlon sataman toiminnasta vastaa Satamayhdistys-Linlo Marina ry. Lisätietoja sataman toiminnasta http://linlomarina.fi/

Lisätietoja puh. 09 29671 /nuoriso- ja liikuntapalvelut.

Meikon luonnonsuojelualue

Meiko järvineen sijaitsee Myllykylässä. Merkittävä osa alueesta on rauhoitettua ja suojelualuetta.

Lisätietoja puh. 09 29671 /nuoriso- ja liikuntapalvelut

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja pääosin Vihdin kunnissa. Kirkkonummella se ulottuu pohjoiseen Veikkolaan. Kansallispuisto on osa laajaa Nuuksion järviylänköä. Sen kymmenillä lammilla voit tavata kuikkia ja vanhoissa metsissä liito-oravan pesäpuita. Kansallispuisto on Metsähallituksen hallinnassa.

Nuuksion kansallispuiston palvelut: Suomen luontokeskus Haltia, Kaikuva, Sea & Mountain Adventures ja Elämystorppa Oy, tarjoavat monipuolisia palveluja Nuuksion alueella. Mustalammella, Haukkalammella, Holma-Saarijärvellä ja Iso-Holmalla on huolletut telttailualueet. Kansallispuisto rajoittuu pohjoisessa Helsingin kaupungin ulkoilualueeseen Salmeen, jossa on mm. polkuja ja latuja sekä viikonloppuisin avoinna oleva ulkoilumaja. Haukkalammella on luontotupa. Luontoretkien tukikohtana palvelee kaksi vaatimatonta varauskämppää. Kumpaankaan ei johda tietä.

Lisätietoja palveluista:

www.luontoon.fi