Ulkoilemaan poikkeusaikana

09.04.2020 09:14

Kategoria: Asuminen ja ympäristö Koronatilanne Vapaa-aika

Kevät on hyvää aikaa ulkoiluun, kun luonto herää eloon lämpenevässä kevätauringossa - oma lähimetsä voi olla yllättävänkin kiehtova paikka retkeilylle! Jos lähimetsät ovat jo retkeilty, tutustu visitkirkkonummi.fi -sivustomme ulkoiluvinkkeihin korona-aikana. Myös Retkipaikka on koonnut sivuilleen vinkkejä koronavirusepidemian aikaisesta retkeilemisestä.

Poikkeusaikana kannattaa vältellä kaikista suosituimpia kohteita, kuten Porkkalan, Meikon ja Linlon ulkoilualueita, koska koronaviruksen tartuntariski kasvaa suurten ihmismäärien kokoontuessa samaan paikkaan. Katso Metsähallituksen ohjeistus koronavirukseen liittyen.

Huomioithan myös Suomen Ladun vastuullisen ulkoilijan etiketin, näillä vinkeillä ulkoilu on kaikille meille turvallista:

1.       Nyt on aikaa ulkoilulle. Nauti ja virkisty, mutta seuraa aina viranomaisen antamia ohjeita ja määräyksiä.

2.       Jos tunnet olosi vähänkään kipeäksi tai olet toipilas, jää kotiin.

3.       Vältä sosiaalisia kontakteja. Ulkoile vain yksin tai oman perheesi kanssa.

4.       Suosi tavallisia lähimetsiä ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Pysy poissa suosituimmista kohteista – jätä hienoihin luontokohteisiin tutustuminen pandemian jälkeiseen aikaan.

5.       Vältä ulkoliikuntapaikkoja, kuten ulkokuntosaleja, lasten leikkipuistoja ja laavuja.

6.       Käytä hanskoja, jos joudut matkalla koskemaan telineisiin, ovenkahvoihin tai muihin pintoihin.

7.       Niistä lenkilläkin vain nenäliinaan. Kanna mukana omaa roskapussia.

8.       Ohita ja tervehdi polulla vastaan tuleva henkilö vähintään kahden metrin päästä.

 

Ulkoilualueiden parkkipaikat ovat viime aikoina olleet hyvin täynnä. Muistathan aina pysäköidessäsi noudattaa sääntöjä. Pysäköintialueilla on tärkeää noudattaa alueen rajoituksia ja ohjeistuksia – ethän koskaan jätä ajoneuvoasi pelastustielle tai pysäköi sitä niin, että tiellä liikkuminen hankaloituu. Kunnioitathan myös yksityisiä piha-alueita, jotka eivät ole pysäköintialueita.

Keskusmetsä