Työ- ja päivätoiminta

Työ- ja päivätoiminnan tarkoituksena on tukea itsenäistä elämän hallintaa, osallistumista, toimintakykyä sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Työ- ja päivätoiminnan asiakkaat osallistuvat toimintaan 3-5 päivänä viikossa ja heille maksetaan työosuusrahaa. Työtoiminnassa asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus osallistua ryhmämuotoiseen toimintaan joka sisältää alihankintatyötä yrityksille tai muiden tuotteiden tekemistä.

Työapajatyyppisessä toiminnassa asiakkaat voivat osallistua erilaisiin pajoihin jotka sisältävät käsillä tekemistä, tutustumista eri liikuntamuotoihin, keskustelua ja lukemista, kodinhoitoon ja itsenäisen elämän hallintaan liittyvien taitojen opettelua esim. asiointimatkoja ja tutustumista lähiympäristöön bussilla ja junalla.

Työpajatyyppinen toiminta on tarkoitettu myös päivätoiminnan asiakkaille ja pajojen sisällöt vaihtuvat teemoittain tai asiakkaiden toiveiden ja kiinnostuksen mukaan.

Tuettu työ tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden toimia tavallisilla työpaikoilla tai yrityksissä työvalmentajan tuella. Työkeskuksessa toimii tuettuun työhön hakeutuville ryhmämuotoinen ja/ tai yksilöllinen työhön valmennus jossa työvalmentaja ja työtoiminnan ohjaaja kartoittavat yhdessä asiakkaan kanssa yksilöllisen tuen tarpeen ennen tuettuun työhön siirtymistä.

Päivätoiminnan asiakkaat ovat seniori ikäisiä ja/tai arjessa paljon tukea tarvitsevia kehitysvammaisia.   Päivätoiminta tarjoaa mahdollisuuden kiireettömään yhdessäoloon sekä erilaisiin virikkeellisiin toimintoihin asiakkaan omat vahvuudet ja toiveet yksilöllisesti huomioiden. Päivätoiminnassa on mahdollisuus myös lepoon päivän aikana.

Aikuisille kehitysvammaisille tarkoitettua työ – ja päivätoimintaa järjestetään Kirkkonummen työkeskuksessa sekä työkeskuksen ohjauksessa tuettuna työnä tavallisilla työpaikoilla. Lisäksi palveluja ostetaan kuntayhtymiltä ja yksityisiltä palveluntuottajilta.

Vammaiset
Kehitysvammahuolto
iltapäivätoiminta / kehitysvammaisten iltapäivätoiminta, aamupäivätoiminta / kehitysvammaisten aamupäivätoiminta

Kirkkonummen työkeskus