Turvapuhelin

Turvapuhelin on luotettava tapa tukea itsenäistä ja turvallista asumista omassa kodissa.

Turvapuhelin toimii kodin sisätiloissa. Turvapuhelimen hälytyspainike kulkee näppärästi ranteessa tai roikkuu nauhassa kaulassa ja sen kanssa voi käydä suihkussa. Turvapuhelin voidaan kytkeä tavalliseen lankapuhelinliittymään tai lisälaitteen avulla gsm-verkkoon alueilla joilla lankaverkkoa ei ole.

Hälytyspainiketta painamalla avautuu turvapuhelimen kautta puheyhteys hälytyspäivystykseen, jossa ammattitaitoiset päivystäjät neuvovat ja auttavat turvapuhelinasiakkaita 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Päivystäjät määrittelevät avuntarpeen ja sen kiireellisyyden asiakkaalta saatujen tapahtumatietojen ja asiakkaan terveystietojen sekä hälytyshistorian pohjalta. Tarvittaessa paikalle lähetetään auttamaan turvapalvelupäivystäjä tai muu etukäteen määritelty auttajataho. Palvelun tuottaa Mehiläinen Hoiva Oy.

Vastuutaho:
Kirkkonummen kunta/Kyrkslätts kommun (tuottaja)
Ikäihmiset
Vanhusten palvelut