Turvallisempi koulumatka – yhdessä, tillsammans!

05.02.2018 09:58

Kategoria: Lapset Opetus Turvalliset koulukuljetukset ja joukkoliikenne Kirkkonummella -projekti Nuoret

Helmikuun alussa kaikki Kirkkonummen esi- ja peruskoululaiset kutsutaan mukaan vastaamaan kyselyyn koulumatkojen turvallisuudesta.

Aikaisemmissa asukas- ja koululaiskyselyissä on noussut esille huoli lasten ja nuorten koulumatkojen turvallisuudesta. Myös kunnan liikenneturvallisuussuunnitelmassa yksi tavoitteista on turvallisten liikenneyhteyksien luomien, joka parantaa koululaisten edellytyksiä liikkua omaehtoisesti.

Siksi Kirkkonummen kunnan sivistys- ja vapaa-aikapalvelujen toimiala on käynnistänyt projektin (rahoittajana Trafi ja kumppanina mukana mm. HSL), joka keskittyy koulukuljetusoppilaiden turvallisuuden parantamiseen. Projekti alkaa helmikuussa tehtävällä laajalla kyselyllä, johon kutsumme kaikki oppilaat eskarista yläkouluun. Kyselyssä lapset ja nuoret saavat itse kertoa mitä he ajattelevat koulumatkastaan – onko se turvallinen vai onko matkan varrella myös pelottavia asioita jne.?

Esikoululaiset, ensi- ja toisluokkalaiset vastaavat kyselyyn kotona vanhempien kanssa. 3.–6.-luokkalaiset vastaavat kyselyyn oppituntien aikana, ja 7.-luokkalaisille kysely toteutetaan luokanvalvojien kautta. Vanhimmat oppilaat saavat kyselyn linkin Helmin kautta, ja vastaavat omalla ajallaan.

Toivomme, että mahdollisimman moni vastaa kyselyyn, jotta saamme tietää mitä mieltä oppilaat itse ovat koulumatkoistaan.

Projekti huipentuu syksyllä koulujen alkaessa koululaisten turvallisuuskampanjalla, joka tulee näkymään niin kouluissa kuin katukuvassakin.

Lisätietoja antaa hallintopäällikkö Tiina Koivisto, puh. 050 413 7439, tiina.koivisto@kirkkonummi.fi

lapsi liikenteessä