Turvallinen koulumatka mopoillen

30.09.2019 17:06

Kategoria: Turvalliset koulukuljetukset ja joukkoliikenne Kirkkonummella -projekti Nuoret Koulut

Viime vuonna alkanut Turvallinen koulumatka kaikille -kampanja sai tänä vuonna jatkoa. Viime syksynä kiinnitettiin erityistä huomiota ekaluokkalaisiin ja muihin alakoululaisiin, kun taas tänä vuonna oli vuorossa yläkoululaiset.

Osana kampanjaa Kirkkonummen Autokoulu PRO tarjoaa kaikille Kirkkonummen kahdeksasluokkalaisille liikennevalistusta ja mopoinfoa. Ensimmäisenä vuorossa oli Nissnikun koulu ja Veikkolan koulu, ja vielä myöhemmin vastaavat infot järjestetään Kirkkoharjun koulussa ja Winellska skolanissa.

Tunnin kestävän infon aikana oppilaat saivat testata omia tietojaan tietovisan muodossa. Oppilaat osallistuivat tietovisaan kännyköiden kautta, ja tulokset näyttivät, että nuoret tietävät miten käyttäydytään fiksusti liikenteessä.

Kypärän käytön tärkeyttä autokoulun väki esitteli kananmunan ja kananmunalle sopivan kypärän avulla. Kun kananmuna tiputetaan lattiaan, niin sille ei käy mitenkään niin kauan kuin on kypärä päässä. Sama pätee ihmisen päähän.

Suurta kiinnostusta oppilaissa herätti törmäyskelkka, jossa istuudutaan auton penkkiin, laitetaan turvavyö kiinni ja liutaan eteenpäin 7 km/tunnissa – kunnes tulee äkkipysähdys. Autokoulun väellä oli myös mukanaan erikoinen vaaka. Kun sen päälle astuu, vaaka näyttää henkilön painon silloin kun auto ajaa 50 km/h. Tavallisen kasiluokkalaisen paino siinä nopeudessa on noin 2500–3000 kg.

Kiitokset Kirkkonummen Autokoulu PRO:n väelle kiinnostavista oppitunneista!

Kypärän tärkeyttä havainnollistettiin kananmunalla, jolla oli kypärä