Turvallinen koulumatka kaikille -kampanja alkaa maanantaina

30.08.2018 14:49

Kategoria: Turvalliset koulukuljetukset ja joukkoliikenne Kirkkonummella -projekti Opetus Lapset Nuoret

Maanantaina alkaa Turvallinen koulumatka kaikille -kampanja Kirkkonummen kouluissa. Kampanja perustuu kyselyyn, jossa kaikilla kirkkonummelaisilla oppilailla oli mahdollisuus kertoa omasta koulumatkastaan, ja sen suunnitteluun osallistui oppilaita kaikista kouluista. Kampanja on osa projektia Turvalliset koulukuljetukset ja joukkoliikenne Kirkkonummella, joka on saanut rahoitusta Likenteen turvallisuusvirasto Trafilta.

Kampanjan suunnittelussa oppilaat nostivat esille erilaisia positiivisia ja negatiivisia asioita koulumatkoistaan. Positiivisia asioita ovat ystävät ja mahdollisuus liikkua ulkona koulumatkan aikana sekä turvalliset reitit ja huomaavaiset aikuiset koulumatkalla. Negatiivisia asioita ovat taas turvattomat reitit ja pelottavat aikuiset, jotka eivät ota lapsia huomioon liikenteessä.

Kampanjaa varten on luotu oma sivusto, jolle on kerätty liikenneturvallisuuteen liittyvää tietoa ja tehtäviä. Myös kouluilla ja oppilailla on mahdollisuus luoda sivustolle omaa sisältöä.

Turvallinen koulumatka kaikille -kampanjan heijastimia.Kampanjan yhteydessä kaikille alakoululaisille jaetaan heijastin, jossa on kampanjan oma, oppilaan suunnittelema logo. Heijastinten hankintaa on tukenut Suomen sokeri ja Kirkkonummen huolto. Kampanjan aikana järjestetään myös heijastinkilpailu kouluissa. Kilpailun aikana lasketaan kuinka moni oppilaista käyttää heijastinta.

Myös aikuiset haastetaan mukaan kampanjaan ottamalla lapset huomioon liikenteessä ja tällä tavoin tekemään lapsille turvallinen koulumatka.

Tehdään kaikki Kirkkonummesta turvallinen oppilaille!

Lisätietoja kampanjasta antaa hallintopäällikkö Tiina Koivisto, puh 050 413 7439.

Lapsiystävällinen kunta -logo

Turvallinen koulumatka kaikille -kampanjan logo