Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta on suunnitelmallista, luottamuksellista ja tavoitteellista vapaaehtoistoimintaa. Tukihenkilö tapaa lasta / nuorta yhteisen tekemisen ja/tai harrastuksen merkeissä. Yleensä tapaamisia voi olla 2 - 4 krt/kk. Tukiperheessä lapsi viettää pääsääntöisesti yhden viikonlopun kuukaudessa. Toimintaa sitoo salassapitosäädökset. Tukihenkilön tai tukiperheen saaminen edellyttää joko sosiaalihuoltolain mukaisen tai lastensuojelun asiakkuuden.

Tukiperheenä tai tukihenkilönä voivat toimia tavalliset, luotettavat aikuiset, joilla on aikaa, kykyä ja halua tarjota lapselle / nuorelle välittävää yhdessäoloa ja tekemistä mukavien asioiden parissa. Sitoutuminen tehtävään vähintään vuodeksi on suositeltavaa. Ennen toimintaan ryhtymistä edellytetään tukiperhekurssin käyminen. Kunta järjestää kursseja 1 - 2 x vuodessa ja se on maksuton. Kaikilta tukihenkilö- ja tukiperhetoimintaan ryhtyviltä selvitetään rikosrekisteriote.

Jos sinua kiinnostaa toimia joko tukihenkilönä tai tukiperheenä, lähetä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!Kuvituskuva

Tukiperheiden raportointilomake

 

Kirkkonummen Sanomat 17.5.2020 (s. 32): Leffailtoja ja lemmikkejä - tukiperheenä arjen haasteissa

Kiinnostaisiko vapaaehtoistyö sinua?

Lue lisää >>

Lähetä yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Voit olla myös sähköpostitse yhteydessä: tukiperhetoiminta@kirkkonummi.fi 

Kuvituskuva