Tukea työllistämiseen yrittäjille ja yhteisöille

Yrittäjä tai yhteisö!

Harkitsetko työntekijän palkkaamista? Tiesitkö, että Kirkkonummen kunta tukee työllistämistä eri keinoin – autamme työtarpeittesi kartoittamisessa ja annamme rahanarvoista tukea työllistämiseen.

Työllistämisen järjestelytuki? Työkokeilu? Palkkatuki? Oppisopimus?

Kerromme näistä kaikista lisää ja voimme esitellä yrityksellesi sopivia ehdokkaita. Ja kun sopiva ehdokas löytyy, autamme rekrytoinnin tukien hakuprosesseissa.

 

Kirkkonummen kunnan oma työllistämisen järjestelytuki yrityksille ja yhteisöille 15.2. - 31.5.2021 ja 15.8. - 30.11.2021

Kirkkonummen kunnan järjestelytuki on tarkoitettu edesauttamaan yrittäjien ja yhteisöjen työllistämismahdollisuuksia. Tuki on tarkoitettu pitkään työtä vailla olevien kirkkonummelaisten työllistämiseen. Työllistävän yrityksen tai yhteisön koti- ja/tai toimipaikka voi olla myös Kirkkonummen ulkopuolella. Lue lisää >>

 

Työkokeilu

Työkokeilu nimensä mukaisesti antaa yrittäjälle mahdollisuuden ottaa palvelukseensa henkilön, joka on ollut pitkään työtä vailla tai haluaa kokeilla uutta ammattia. Tämä on arvokas kokemus työnhakijalle ja parhaimmillaan yritys voi saada työkokeilujakson päätyttyä hyvinkin motivoituneen ja itsensä kehittämiseen sitoutuneen työntekijän yritykselleen.

Työkokeilun aloittaminen on helppoa – ennen aloitusta tehdään kirjallinen sopimus työkokeilijan, TE-toimiston ja yrityksen kanssa. Työkokeilu ei ole työsuhde, joten sen ajalta ei makseta myöskään palkkaa. Kokeilujaksoksi sovitaan yleensä 1-3 kuukautta, enintään viitenä päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä.

Lisätietoja työkokeilun ehdoista: TE-palvelut

 

Palkkatuki

Voit saada TE-toimistolta palkkatukea osaksi palkkauskustannuksista. Tuen suuruus on 30-50 % kokonaispalkkauskustannuksista ja kesto on tapauskohtainen. Useimmiten tukijakso on 6-12 kk, mutta jos tuen myöntämisen perusteena on työnhakijan vamma tai sairaus tai kyseessä on 60 vuotta täyttänyt vähintään 12 kk työttömänä ollut työnhakija, voi tuen kesto olla pidempi, enintään 24 kk kerrallaan.

Huom. palkkatuki tulee olla haettuna ennen työsuhteen solmimista. Hakemuksen käsittelyyn TE-toimistossa kannattaa varata aikaa n. kaksi viikkoa.

Lisätietoja palkkatuen myöntämisen ehdoista sekä hakemisesta: TE-palvelut

Työnantajat ja yritysasiakkaat: Uudenmaan TE-toimiston puhelinpalvelu p. 0295 040 002 (arkisin klo 9.00-16.15)

 

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksella voit parhaimmillaan saada työhönsä erikoistuneen osaavan ja työnantajaansa sitoutuneen työntekijän. Oppisopimuskouluttamisessa voit hyödyntää TE-toimiston palkkatukea: jopa 50 % ensimmäisestä opintovuodesta, 30 % loppuajasta tai jos tuen myöntämisen perusteena on työnhakijan vamma tai sairaus, voi tuki olla 50 % koko ajalle. Tämän lisäksi voi saada koulutuskorvausta.

Lisätietoa oppisopimuksesta: OPSO, TE-palvelut

 

Lisätietoja 

Kirkkonummen kunta, kuntakehitys
Työllisyyskoordinaattori
Johanna Andelmin-Inkinen

tyollisyys@kirkkonummi.fi