Torikausi lähestyy — torimaksut alenivat ja sääntöihin tuli muutoksia

09.04.2019 16:00

Kategoria: Palvelut Yrittäjyys

Torikauppa vilkastuu kesää kohti mentäessä ja on hyvä muistaa torikauppaan liittyviä velvoitteita. Torikauppiaan on varustettava myyntikojunsa tai -pöytänsä omalla, selkeästi näkyvällä nimellä sekä puhelinnumerollaan. On hyvä myös muistaa, että autosta myynti ei ole torilla sallittua.  Auton saa ajaa torille vain lyhytaikaista tavaran purkua ja kuormausta varten, ja sen jälkeen auto on välittömästi siirrettävä pysäköintialueelle. Se on erittäin tärkeää hygieniasyistä ja pakokaasujen vuoksi. Elintarvikemyynti on nyt sallittu sekä ylä- että alatorilla, ja siksi myyntipöytien etureunan minimikorkeus on 70 cm.

Torimyyntiin tuli lisää aikaa

Torikauppaa saa harjoittaa arkisin ja lauantaisin klo 8 - 15 sekä kesäkaudella 1.4. - 31.10.2019 tiistaisin ja torstaisin klo 19 asti. Myyntiajan jälkeen on aina 45 minuuttia aikaa siirtyä pois torilta sekä siivota oma toripaikka. Varattu toripaikka on otettava vastaan klo 8.00 mennessä. Mikäli torilla on tilaa, voi tyhjälle paikalle tämän jälkeen vapaasti mennä.

Torialueen voi varata myös esimerkiksi tapahtumaa tai juhlaa varten. Tee silloin käyttölupa-anomus sähköisesti Lupapiste.fi-palvelun kautta (yleisten alueiden lupa). Kunnan kunnossapitopäällikkö käsittelee anomukset.

Citymarketin vieressä olevan Limnellin aukion kaupallinen käyttö on sallittu vain aukion ympärillä oleville yrityksille. Aukiolla saa kuitenkin järjestää ei-kaupallisia tapahtumia. Myös nämä luvat anotaan kunnalta sähköisen Lupapiste.fi-palvelun kautta.

Torimaksut laskivat

Kuntatekniikan lautakunta päätti laskea maksuja roimasti torin elävöittämiseksi. Päiväpaikat torilla ovat ilmaisia, kuukausipaikan hinta on 90 euroa ja vuosipaikan hinta 48 euroa/kk. Vuosi- ja kuukausimaksu sisältää sähkön käytön. Yleishyödyllisiltä tapahtuman järjestäjiltä veloitetaan alennettu maksu ja hyväntekeväisyystapahtumat ovat maksuttomia.

Torivalvojan tavoittaa toripuhelimesta 040 846 9934 klo 7-15 sekä kesäaikana pidennettyinä iltoina tiistaisin ja torstaisin klo 19 asti.

Lisätietoja puistomestarilta kunnossapito@kirkkonummi.fi.

Lue lisää torimaksuista

Torisääntö

Kukkia myytävänä torilla