Tokion Shibuyan pormestarin delegaatio vieraili Kirkkonummella 11.12.2017

11.12.2017 11:52

Kategoria: Perusturva Lapset Opetus Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Japanin pääkaupungin, Tokion, yksi erillisalue on Shibuya. Maanantaina 11.12.2017 Shibuyan pormestari Ken Hasabe delegaatioineen on vierailulla Kirkkonummen kunnassa, jossa delegaation vastaanotti kunnanjohtaja Tarmo Aarnion ja opetustoimen johtaja Leila Kurki. Vieraiden toiveena on tutustua sekä opetusalan asioihin että lapsiperheiden eri tukitoimenpiteisiin.

Aamupäivän tapaamisessa kunnantalolla päivähoidon asioista vieraille kertoo varhaiskasvatusjohtaja Anu Vesiluoma, neuvolapalveluista johtava osastonhoitaja Anna-Lotta Aaltonen ja opetuksesta opetustoimen johtaja Leila Kurki. Iltapäivällä seurue tutustuu Veikkolan kouluun ja Veikkolan neuvolaan.

Shibuya on tehnyt Kirkkonummen Veikkolan koulun kanssa yhteistyötä jo 6 vuotta. Vuosittain joukko perusopetuksen 5.-6. ja 8.-9. –luokkalaisia japanilaisoppilaita on vieraillut opettajien ja kaupungin opetusviranomaisten kanssa Kirkkonummella elokuussa, tutustuen opetukseen ja kuntaan neljän päivän ajan. Japanilaisoppilaat ovat Veikkolan koululla mukana opetuksessa, tekevät luontoretken Nuuksion kansallispuistoon sekä kertovat omasta maastaan ja kulttuuristaan. Perinteisiin kuuluu myös yhteinen juhla, jossa molempien maiden oppilaat esiintyvät toisilleen. Viimeisimmällä vierailulla yläkoululaiset japanilaiset majoittuivat veikkolalaisissa kodeissa.

Lisätietoja: opetustoimen johtaja Leila Kurki, leila.kurki@kirkkonummi.fi

Japanin delegaation tapaaminen