Tilannetietoa koulukuljetuksista

13.08.2018 17:31

Kategoria: Lapset Nuoret Opetus

Sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden hallinto ja liikennöitsijä First Profit ovat työskennelleet viikonlopun saadakseen koulukuljetukset toimimaan. Maanantaina iltapäivällä pidetty tilannekatsaus osoitti, että ongelmia on saatu ratkaistua, mutta tilanne vaatii vielä työstöä.

Tällä hetkellä ongelma on, että First Profitilla ei ole kaikilta osin oppilaiden ajantasaisia lukujärjestyksiä, ja siksi osa oppilaista on haettu tuntia liian aikaisin tai liian myöhään. Kilpailutuksen yhteydessä toimitetut lukujärjestykset ovat joiltain osin muuttuneet, ja tieto ei ole saavuttanut sivistys- ja vapaa-aikapalvelujen hallintoa. Jo pari virheellistä hakuaikaa voi aiheuttaa viivästyksiä usean kymmenen lapsen koulumatkaan. Oppilaslistat on toimitettu kaikille liikennöitsijöille kesäkuun puolessavälissä.

– Vielä tänään on tapahtunut virheitä ja pyydämme, että huoltajat tarkistavat aikataulut liikennöitsijältä, hallintopäällikkö Tiina Koivisto sanoo. Tietosuojasyistä emme voi luovuttaa vanhempien yhteystietoja liikennöitsijälle, vaan joudumme pyytämään vanhempia olemaan yhteydessä liikennöitsijään.

Aikatauluja voi tiedustella First Profitilta puhelimitse numerosta 050 417 7000 tai 050 417 7004.

Kunnan suunnitelmissa on jo pidempään ollut logistiikkaohjelman hankkiminen koulukuljetuksia varten, mutta kilpailutus on viivästynyt uuden oppilashallintajärjestelmän hankinnan viivästymisen myötä. Logistiikkaohjelma mahdollistaa nopean viestinnän vanhempien kanssa.

– Olemme myös huomanneet, että koulukuljetusperiaatteet eivät ole kaikille selvät, Koivisto toteaa. Olemme esimerkiksi saaneet tietoomme, että viime vuonna jotkut liikennöitsijät ovat noutaneet lapset kotiosoitteesta, vaikka pääsääntöisesti oppilaat haetaan turvallisiksi luokitelluista noutopisteistä, eikä kotiovelta. Huoltajat voivat tarkistaa tiedon noutopisteestä liikennöitsijältä.

Koivisto muistuttaa myös, että koulukuljetukset eivät iltapäivällä lähde heti koulun päätyttyä, vaan että koululaisille annetaan noin 10 minuuttia aikaa siirtyä luokasta kuljetukseen.

Muistutuksena vanhemmille, että koulukuljetus toimii virallisen lukujärjestyksen mukaan, ja iltapäiväkerhoihin tai muihin, myös koulun järjestämiin, kerhoihin ei saa koulukuljetusta.

kirkkonummen kunnan majakka-logo