Tietoa koulukuljetuksista ajalla 14.5.-30.5.2020 – saattoavustusta ehtii vielä hakea

12.05.2020 16:09

Kategoria: Koulut Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto Koronatilanne

Taksikuljetukset

Taksikuljetukset alkavat torstaina 14.5. normaaliin tapaan niiden oppilaiden osalta, joiden koulukuljetus tapahtuu kilpailutetun taksiliikenteen avulla. Taksit siivotaan/pyyhitään useita kertoja päivässä ja kaikissa takseissa on käsidesit, joko pullossa tai kertakäyttöpyyhkeinä. Käsidesin käytöstä huolehtivat taksien kuljettajat.

HSL:n bussiliikenne

HSL:n bussit kulkevat kesäajassa. Reiteille 901 ja 906 on kuitenkin lisätty vuoroja helpottamaan oppilaiden kulkemista koulun ja kodin välillä. Reittiliikenteen aikataulut ja reitit voi tarkistaa HSL:n reittioppaasta. Pysäkkien aikatauluja tai PDF-aikatauluja HSL ei päivitä poikkeusliikenteen ajaksi. HSL:n ohjeet - Joukkoliikenne ja koronavirus: tietoa liikenteestä ja lipuista.

Tilausliikenteen bussit

Koska HSL:n vuorot eivät kata kaikkia tarvittavia reittejä, hoidetaan osa koulukuljetuksista tilausliikenteen busseilla. Näitä busseja on kaksi kappaletta ja ne ajavat Vuorenmäen koulun, Veikkolan koulun ja Sjökulla skolanin koululiikenteen. Tilausbussin aikataulu tiedotetaan suoraan kuljetusoppilaille ja kouluille maanantaina 11.5. Nämä tilausbussit siivotaan/pyyhitään useita kertoja päivässä. Oppilailla on mahdollisuus käsidesin käyttöön ennen bussiin nousua.

Saattoavustus

Kaikille koulukuljetuksen oppilaille on myös tarjottu vaihtoehtona saattoavustusta. Tämä tarkoittaa sitä, että oppilaan huoltaja hoitaa koulukuljetuksen itse ja voi halutessaan hakea kyseistä avustusta kunnalta. Saattoavustus on suuruudeltaan 29,85 euroa, eli puolet HSL:n aikuisen kuukausilipusta. Lapsen matkustaminen ja liikkuminen liikenteessä tapahtuu saattoavustuksen kohdalla huoltajan vastuulla ja huoltajan tai hänen valtuuttamansa aikuisen saattamana.

Saattoavustuksen maksutietolomakkeen voi pyytää: tarja.tallgren(at)kirkkonummi.fi.

Sivistys- ja vapaa-aikapalvelut

Bussi liikennevaloissa