Tietoa Brita Blombergin testamentin etuuksista veikkolalaisille ikäihmisille

15.06.2020 13:04

Kategoria: Seniorit Palvelut

Veikkolalainen Brita Blomberg testamenttasi omaisuutensa käytettäväksi veikkolalaisten ikäihmisten hyväksi, jotta he saisivat ”kultareunaa”, eli palveluita joita kunta ei tarjoa. Palvelut alkoivat lokakuussa 2010.

Brita Blombergin testamentti-ryhmään kuuluvat 68 vuotta täyttäneet 02880  ja 02860 postinumeroalueilla asuvat veikkolalaiset. BB-ryhmäläisiä on nyt noin 700 henkilöä.

Toiminnan suunnitteluryhmä

Perusturvalautakunnan muodostamaan työryhmään kuuluvat:

Ikäihmisten hoitotyön johtaja Gun-Lis Wollsten, palveluohjaaja Marja Keränen, perusturvalautakunnan edustajana Marjut Frantsi-Lankia ja BB-ryhmään kuuluvat vapaaehtoistoimijat Pirkko Kautto ja Liisa Airaksinen.

Näin saat tietoa tapahtumista

Seuraa Kirkkonummen Sanomien päivyriä ja Kylänraitti-lehteä. Päivitä tarvittaessa palveluohjaajalle sähköpostiosoitteesi.

Facebookissa: https://fi-fi.facebook.com/pages/Brita-Blombergin-testamentti-projekti/279040875470720

Palveluohjaaja

Palveluohjaaja Marja Keränen työskentelee BB-asioissa puolipäiväisesti puh. 050 413 7443 ja sähköposti: marja.keranen(at)kirkkonummi.fi. Hän on kesälomalla 19.6.-19.7.2020.

Nummelan kutsutaksi

Kuljetuspäivät ovat keskiviikko 5.8. ja 2.9. ja torstai 8.10. Palveluntuottajana on Taksikuljetukset Harri Vuolle Oy. Tilaa kyyti viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä numerosta 050 339 03 48.

Kuljettaja noutaa kodin läheisyydestä noin klo 9 jälkeen ja toimittaa Nummelaan ensin Citymarketiin ja seuraavaksi Prismaan, sekä tilanteen mukaan esimerkiksi pankkiin. Nummelasta paluukyyti Veikkolaan lähtee Prismalta viimeistään klo 12 ja seuraava nouto on Citymarketilta ja/tai muusta sovitusta paikasta.

Kuljetusajankohdat julkaistaan Kirkkonummen Sanomien tapahtumapäivyrissä ja Kirkkonummen kunnan internetsivun kalenterissa. Matkan omavastuuhinta on 3,20 €/suunta ja se maksetaan käteisellä kuljettajalle. Loput kustannetaan Brita Blombergin testamenttivaroista.

Jalkahoitoetuus

Jalkahoito korvataan kaksi kertaa vuodessa 25 €.  Palveluntuottaja vähentää laskun loppusummasta enintään 2x25 €/vuodessa kustannettavaksi BB-varoista. Palveluntuottaja ilmoittaa palveluohjaajalle etuutta käyttäneet BB-projektin jäsenet. Saat tiedot sovituista palveluntuottajista palveluohjaajalta.

Liikuntaetuudet

BB-ryhmäläinen voi saada tukea Veikkolassa tapahtuvaan liikuntaan korkeintaan 80 € kalenterivuodessa.  Koko tukea ei voi käyttää yhteen liikuntaan, vaan enintään 20 €/liikuntaryhmä, ja enintään yhteensä neljään liikuntaryhmään.

Voit käyttää aiemmin saamasi käyttämättömän liikuntalipukkeen tänä syksynä sovittuihin liikuntaryhmiin, kun ne pääsevät jatkumaan.

Liikuntalipukkeiden tilaus tapahtuu palveluohjaajan kautta puhelimitse tekstiviestillä tai sähköpostitse. Mainitse tilatessasi, kuinka monta lipuketta tarvitset sekä toimitusosoite postitusta varten.

Palveluohjaaja postittaa liikuntasetelin, jonka BB-ryhmäläinen antaa liikuntaryhmän vetäjälle ryhmän alkaessa.

Liikuntaseteli on numeroitu ja siinä on käyttäjän nimi. Liikuntaryhmän vetäjä liittää setelin tiedot laskutukseen, ja seteli palautetaan/skannataan palveluohjaajalle tarkistusta ja tilastointia varten.  Ennakoi syksyn ruuhkaa, ja tee tilaus jo kesällä.

Etuuden voi saada alla mainituilta palveluntuottajilta, joiden kanssa palveluohjaaja on sopinut laskutusmenettelystä:

• Kirkkonummen kunnan liikuntapalveluiden Veikkolassa tapahtuvat liikuntakurssit
  • Kirkkonummen kunnan kansalaisopiston Veikkolassa tapahtuvat liikuntakurssit
  • keskustan vesijumppa
  • balanssi Veikkola easyline-ryhmä
  • Veve:n (Veikkolan veikot) liikuntaryhmät.

Ruokalippuja koulun ruokailuun

Kansaneläkeläiset ja yli 65-vuotiaat voivat ostaa ruokalippuja Veikkolan kirjastosta. Ruokailu tapahtuu Veikkolan koulussa klo 12:30 - 13:15. Ruokalista on nähtävillä Kirkkonummen sanomissa.

BB-ryhmäläiset saavat veloituksetta rajatun määrän lippuja Veikkolan koulun ruokailuun, syksyllä 10 kpl ja keväällä 10 kpl. Etukäteistilaukset palveluohjaajalta puhelimitse tai sähköpostitse.

Tapaturmien ennaltaehkäisy

Veloituksetta liukuesteet jalkineisiin, lonkkasuojat ja paristokotelo palovaroittimeen. Tuotteet saatavissa etukäteen tilattaessa.

Britan juhla

Olemme juhlineet vuosittain Brita Blombergia testamentin jättäjää. Tarkemmat tiedot myöhemmin.

Toimintaohjeita kesän aikana

Palveluohjaaja on kesälomalla 19.6.-19.7.2020. Ruokalippu-ja liikuntalipuketilauksia voi jättää lomankin aikana puhelimeen tekstiviestillä puh. 050 413 7443 ja sähköpostiin: marja.keranen(at)kirkkonummi.fi. Tilaukset käsitellään loman jälkeen.

Seniorilinja neuvoo ja opastaa ma-pe klo 8-15 puh: 040 126 99 00

Tärkeissä ja kiireellisissä BB-testamenttiin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä hoitotyön johtaja Nenne Wollsteniin 22-26.6. Puh: 050 577 47 85. S-posti: gun-lis.wollsten(at)kirkkonummi.fi

Vapaaehtoistoimintaa koskevissa tärkeissä ja kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä  osastonhoitaja Stiina Bergendahliin 22.6-3.7. Puh: 040 126 99 22. S-posti: stiina.bergendahl(at)kirkkonummi.fi

Perjantaikahvila muuttuu maanantaikahvilaksi ja on nyt on tauolla.

Brita Blomberg -logo