THL on päivittänyt maskisuositusta 30.9.2021 - Kirkkonummella aiemmat ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi

06.10.2021 07:52

Kategoria: Koronatilanne Perusturva

THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. THL suosittelee toistaiseksi kasvomaskin käyttämistä julkisessa liikenteessä koko maassa.

Huomionarvoista on, että THL:n päivitetty suositus ei koske enää terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset.

Lue lisää THL:n tiedotteesta.

Kirkkonummella aiemmat ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi

THL:n suositus antaa osviittaa kunnille ja eri toimijoille siitä, miten maskin käytön paikallisia ohjeita voidaan päivittää. Ohjeiden laadinnassa huomioidaan paikallinen epidemiatilanne, koronarokotusten edistyminen alueella, kohderyhmän ja sen läheisten riski sairastua vakavaan koronainfektioon, työsuojelun näkökulma, sekä ohjeiden vaikutus karanteenikäytänteisiin. Maskien käyttöä voitaisiin harkita vähennettävän toiminnoissa, joissa on matala tartuntojen leviämisen riski.

Kirkkonummella kahden rokoteannoksen saaneiden rokotuskattavuus alle 45-vuotiaiden keskuudessa on vielä alle 80 %. Esimerkiksi 12–15-vuotiaiden ikäryhmässä vasta 3,4 % on saanut tehosteannoksen. Koulujen tehosterokotukset toteutetaan 11.10.-25.10.21. Tehosteannoksen jälkeen rokotuksen antama suoja saavutetaan arviolta 1-2 viikon aikana. Maskien käytön vähentämistä voitaisiin ajoittaa syysloman jälkeiselle ajalle.

Toistaiseksi aiemmat alueen koulujen, oppilaitosten ja varhaiskasvatuksen maskisuositukset ovat voimassa. Suosituksen muutoksesta tiedotetaan erikseen.

majakkalogo