"The Festival of the May Queen” – Kevään Kuningatar lähti evakkoon

28.02.2018 14:00

Kategoria: Kulttuuri

The Festival of the May Queen on komea seinävaate, joka toteutettiin 1932 Eliel Saarisen suunnitteleman Kingswoodin tyttökoulun ruokasaliin Cranbrookissa, Michiganissa. Eliel ja Loja Saarinen tukivat suomalaista kotikyläänsä Luomaa (ruotsiksi Bobäck) toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen. Loja Saarinen lahjoitti pienemmän kopion The Festival of the May Queen -tekstiilistä Luomaan vuonna 1952, kun Bobäck folkskola sai uuden koulurakennuksen.
 
Kun Kirkkonummen uusi kunnantalo avattiin vuoden 2012 alussa, kunnan johtoryhmä päätti, että tämä arvokas tekstiiliteos konservoidaan ja se sijoitetaan säilytys- ja esittelyvitriiniin uuteen kunnantaloon. Teoksen kuntokartoituksen ja konservointityön teki Arvotekstiilipalvelu Tupulatäkki Oy.
Ilmastoidun vitriinin on valmistanut tilaustyönä Fratelli Grupi OÜ.
 
Kunnantaloon on tulossa lähiaikoina mittavia korjaustöitä. Sen takia tämä ”Kevään kuningatar” lähti hyvissä ajoin turvalliseen säilytykseen Arvotekstiilipalvelu Tupulatäkin toimesta. Vitriinin suunnittelija ja rakentaja Veiko Mataloja oli auttamassa tekstiilin siirrossa. Konservaattorit irrottivat varovasti tekstiilin ja pakkasivat sen kuljetusta ja säilytystä varten. Säilytyksen aikana seinävaatteelle tehdään kuntotarkastus.
 
Lisätietoja:
Kirkkonummen kunta, kulttuuripalvelut
Konservointi, Arvotekstiilipalvelu Tupulatäkki Oy
Saaristen taiteilijaperhe, Hvitträskin museo
Vitriini

""""

Festival of May Queen